• A PS Plus júliusi kínálatába eredetileg a PES 2019 került volna
  • Helyette a Detroit: Become Human lett a második ajándék játék

Június utolsó hetében kiderült, hogy a a Sony a PES 2019-et és a Horizon Chase Turbot adja júniusban, de egy héttel később, a rajt napján a Sony minden előzetes értesítés nélkül változtatott a kíńálaton. Hogy ez jó-e vagy rossz, egyéni preferencia kérdése, a döntést pedig a japán cég hozta meg, arról a Konamit sem kérdezte meg. Erről a Konami márkamenedzsere beszélt: "nem tudom megmondani, mi történt, csak reggel tudtam meg a változást, amikor bekapcsoltam a laptopomat. Nem tudom megmagyarázni."

Valószínűleg soha nem fog kiderülni a miért, egyesek jogi okokat sejtenek a háttérben, nevezetesen azt, hogy a Konami és a Liverpool nemrég szerződést bontott, ez azonban csak találgatás. A Sony így kommentálta a döntését: "úgy döntöttünk, hogy megváltoztatjuk a PS Plus júliusi kínálatát, és a Pro Evolution Soccer 2019 helyett a Detroit: Become Humant adjuk. Ezt a döntést cégként hoztuk meg, egyúttal elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért." 

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a PES 2019-et a Sony beteszi-e a következő csomagok bármelyikébe, de a kínálat közel sem volt olyan rossz, mint ahogy azt egyesek kikiáltották. Tö örültetek a cserének? Vagy szívesebben játszottatok volna egy kellemes focimeccset? Írjátok meg!

pes-2019.jpg