• A Sony eladta a Sony Online Entertainment csapatát
  • A Columbus Nova befektetői csoport vette meg
  • Minden megkezdett és aktív játék fejlesztése mehet tovább
  • Az SOE ezentúl Daybreak Game Company néven fut tovább
  • Függetlenek lettek, most Xbox konzolokra és okostelefonokra is dolgozhatnak

Váratlan bejelentést tett ma a Sony, azt, hogy eladták az MMO-játékaikért felelős csapatukat, a Sony Online Entertainmentet. A vevő a Columbus Nova nevű befektetői csoport, melynek égisze alatt független stúdióként működhet tovább az SOE gárdája -- természetesen névváltás után. A csapat ezentúl Daybreak Game Company néven fut tovább.

A Daybreak Game Company a H1Z1, az EverQuest Next, az EverQuest Landmark és minden más, a múltban megkezdett játékának munkálatait zavartalanul folytathatja, a különbség csak annyi, hogy a jövőben már Xbox konzolokra és okostelefonokra is dolgozhatnak.

A játékosok számára a tulajdonoscsere nem jelent semmilyen változást, a játékok működése és az előirányozott fejlesztési ösvény marad, ahogy van, sőt a hivatalos közleményben azt mondták, hogy nagyobb terveket is dédelgethetnek ezentúl a tervezők most, hogy több erőforrás áll a rendelkezésükre. Persze valószínűleg nem fog minden örökké ugyanúgy maradni, egészen biztosan vannak tervei a Columbus Nova vezetőségének, de ezt még nem hozták nyilvánosságra.

sony-online-entertainment1.jpg