• Kodzsima Hideo és a Konami útja elvált
  • Kodzsima új céget alapított
  • A Sony exkluzív partnere lesz 

Az év legcsúnyább botránya volt a Konami-Kodzsima válás, amelynek valós hátteréről még most sem tudunk semmit, és ez valószínűleg a jövőben sem fog változni. Két hónappal ezelőtt még nem lehetett tudni, hogy a japán tervezőzseni valóban otthagyta-e a céget, de mára biztossá vált. A Nikkei adott hivatalos közleményt arról, hogy Kodzsima december 15-i hatállyal otthagyta a Konamit és magával vitte néhány munkatársát is, akikkek a Metal Gear Solid sorozaton dolgozott. 

Kodzsima teljesen új céget alapított, melynek a Kojima Productions nevet adta. A Sony nem volt rest és gyorsan exkluzív megállapodást kötött a japán tervezővel, így annak első új játéka csak PS4 rendszerre fog megjelenni. Persze egyelőre nem lehet tudni, hogy ez mi lesz, hiszen a MGS jogok a Konaminál maradtak, de Kodzsima mestert ismerve valami nagyszabású játékra számíthatunk.

Andrew House kijelentette, hogy Kodzsima Hideo mindig is a PS történetének egyik fontos szereplője volt, így nagyon örül annak, hogy ez az exkluzív partnermegállapodás megszületett. Ő maga és a Sony is nagyon izgatott a jövő miatt, alig várja, hogy Kodzsima mit mutat be, és nagyon meleg szívvel köszönti Kojimát a PlayStation családban.

Kodzsima is megszólalt: elmondta, hogy egy játéksorozatot tervez, de egyelőre az új, független stúdiójának alapítása körüli feladatok töltik ki a szabadidejét. Nagyon várja már a Sonyval való munkát, és azt, hogy bemutathassa, mit talált ki.