A Spelunky egy 2009-ben, először PC-re megjelent 2D-s platformjáték, melyben egy névtelen kalandorral fedezhettünk fel halálos csapdákkal és szörnyekkel teli barlangokat. Az elsőre kedves kis játéknak tűnő alkotás valójában igen alattomos, hiszen a NES-korszak brutális kihívást nyújtó alkotásainak állít emléket. Iszonyú nehéz végigjátszani, annyira, hogy instant legenda lett az, akinek sikerült eljutni a végéig. Éppen emiatt szeretik, vagy utálják annyian a Spelunkyt – Midnite is letesztelte, idegeit, hajszálait és Xboxát nem kímélve.

A HD-változat tavaly debütált Xbox-exkluzívként, majd jött a hír, hogy idén nyáron kihozzák PS3-ra és Vitára. Ezt követte a mostani bejelentés, mely szerint a játékot újra elhozzák PC-re. Először Steamen és GOG-n, majd kis idő múltán a Humble Store-ban is fellelhetjük majd. Az árról egyelőre nem volt szó. Mindemellett az eredeti változat, a Spelunky Classic is elérhető marad a hivatalos honlapon, méghozzá ingyen.

A Spelunky HD jön PC-re

Spelunky -- Megjelenés: 2009. szeptember 01. (PC, Xbox 360, Playstation 3, PS Vita) -- Gépigény: CPU: 1 magos / 1500 MHz, RAM: 256 MB, VGA: SM 3.0 / 256 MB, HDD: 500 MB