A Crytek nem is olyan régen kérte meg a bíróságot arra, hogy napolja el az október 13-ára kitűzött tárgyalást, mert szerintük addig nem fog megjelenni a Star Citizen. Ugyanis ez a játék, egész pontosan ez és annak önálló, egyjátékos módja, a Squadron 42 képezi alapját annak a jogi herce-hurcának, amibe a Crytek rángatta bele a Cloud Imperium Gamest.

A CryEngine tulajdonosai ugyanis úgy gondolják, hogy a CIG megszegte a szerződésüket, amikor a motorjukat (szerintük) két játékhoz használták fel (a Star Citizenhez és a Squadron 42-höz), illetve a forráskódot is kiadták.

Az elnapolással a por talán elülhetett volna, de most meg a CIG csapott oda, megelégelve a Crytek vádaskodását. Szerintük a német stúdió csak figyelemfelkeltésre használja az egész ügyet, éppen ezért arra kérik a bíróságot, hogy olyan ítéletet hozzon, amely szerint a Crytek a Star Citizen és a Squadron 42 megjelenése után sem kezdhet újra pereskedni, illetve minimum 500 ezer dolláros kártérítést is követelnek hitelrontás ürügyén, hiszen a Crytek olyan információt közölt a CIG játékának megjelenéséről, amiről mit sem tudhatnak.

A Cloud Imperium Games a bírósági dokumentumban kissé gúnyosan az egészet egy ámokfutó autós tetteihez hasonlította, aki egyszer már belerohant az ő kirakatukba, aztán némi semmittevés után most újra arra készül, hogy megint belehajtson az üvegfalba. Szóval itt lenne az ideje elvenni tőle a slusszkulcsot.