A Crytek beperelte a Star Citizen mögött álló Cloud Imperium Games-t és Roberts Space Industries-t. A Star Citizen fejlesztői licensszelték tőlük a CryEngine-t, azonban a Crytech szerint azt más, Star Citizenhez nem köthető projektekben is felhasználták, egész pontosan a Squadron 42 fejlesztéséhez használták a motort.

A Crytek és a fejlesztők megállapodása pontosan egy önálló játékra szólt, így a Squadron 42 fejlesztéséhez már új licencre lett volna szükség. Továbbá azt is kifogásolták, hogy a Cloud Imperium Games minden marketinganyagról eltüntette a Crytek logóját, Chris Roberts pedig folyamatosan Star Engine néven emlegette a CryEngine-t, pedig a szerződésben kikötötték, hogy az ilyen anyagokon szerepelni kell az ő logójuknak is.

A további vádpontok szerint a fejlesztők immár nem csak a CryEngine-t használják a játék készítéséhez, nem működtek együtt a CryEngine fejlesztésében, és egy harmadik félnek is kiadták a CryEngine technológiáját a Crytek beleegyezése nélkül, holott mindennek pont az ellenkezője szerepelt a megállapodásukban.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ez csak a Crytek álláspontja, azt pedig, hogy pontosan mi szerepel a cégek által kötött szerződésben, nem tudni. 

court.jpg