• A Star Wars: Battlefront 2 nagyobb lesz az elődjénél
  • A kampányon a Motive Studios dolgozik
  • Az új filmekből is bekerülnek karakterek
  • A Bioware új IP-je sci-fi lesz
  • Jade Raymond akciójátékát szeretnék később franchise-zá hízlalni

Blake Jorgensen, az EA pénzügyi vezetője a Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference-en szólalt meg a cég jövőbeli játékaival, pontosabban szólva a megerősített, de hivatalosan még nem bejelentett Star Wars: Battlefront 2-vel, a Bioware titokzatos akció-kalandjátékával és Jade Raymond rejtélyes akciójátékával kapcsolatban.

A Battlefront 2-ről azt árulta el Jorgensen, hogy drámaian nagyobb lesz, mint a 2015-ös első rész, és rengeteg új karakter kerül bele az újabb filmekből (az eredeti ugye csak a klasszikus trilógiából és a Zsivány Egyesből hozott át szereplőket). Méltatta a Star Wars univerzum gazdagságát, és megtudtuk tőle, hogy az egyszemélyes kampányért a Motive Studios felel, ami nem mellesleg a Viscerallal is együtt dolgozik egy Star Wars-játékon.

A Bioware titokzatos új IP-jéről csupán annyit árult el a pénzügyi igazgató, hogy inkább a sci-fi irányába hajlik, míg Jade Raymond akciójátékáról megtudhattuk, hogy nagyon kezdeti fázisban van, de szeretnék, ha a jövőben franchise-zá nőné ki magát. Emellett megemlítette, hogy a Frostbite motor által hajtott FIFA 18-ban visszaköszönnek a FIFA 17 sikeres elemei (valószínűleg a Journey-re gondol), illetve Peter Moore távozása nagy veszteség a cég számára.