Tegnap startol el a Blizzcon, és rögtön a megnyitó ünnepségen egy látványos videó keretében mutatták be a nagyközönségnek a Diablo 3 új karakterosztályát, de az igazi bomba az volt, hogy a Starcraft 2 több részben fog megjelenni, és mondanom sem kell: rajongók nem örülnek ennek.

A Starcraft 2 három különálló játékként fog egy nagy egészet alkotni, hiszen a lemezeken a három fő faj kampányait fogjuk egyenként végigjátszani. A trilógia Wings of Liberty című nyitódarabjában a terranok oldalán fogunk harcolni, majd ezt követi a zerg központú Heart of the Swarm, és végül a protoss faj főszereplésével a Legacy of the Void. Részenként minden rajongó igényeit kielégíteni próbáló zárófejezetekre, és 26-30 küldetésre kell számítani.

A Starcraft 2, mint trilógiaA Starcraft 2, mint trilógiaA Starcraft 2, mint trilógia

Rob Pardo (Blizzard) szerint a második és harmadik részre úgy kell gondolni, mint kiegészítő lemezekre (hasonlóan a Warcraft III: The Frozen Throne-hoz, vagy a StarCraft Brood Warhoz), de fejlesztők kitűzött célja, hogy annyi matériát pakoljanak egy-egy lemezre, ami egy teljes játéknak is a becsületére válna. Mindegyik epizód valami újat ad majd a játékmenethez, és erre példaképpen Pardo elmondta, hogy a zerg DVD-n RPG elemeket találunk, míg a protoss-orientált részben diplomáciai feladatokkal is szembesülünk, valamint az első részben (terran) Jim Raynor szerepében harcolunk egy non-lineáris történet során, plusz egy mini protoss kampány is helyet kap, amolyan ízelítő gyanánt.

A játék multiplayer szekciója szerencsére érintetlen marad, de Pardo hozzátette, hogy lesznek olyan egységek, amiket csak az egyjátékos módban irányíthatunk, és nem lesznek elérhetőek az online vívott küzdelmekben, de ez sejthető volt.

A szétdarabolásra azért volt szükség, hogy a fejlesztők biztosítani tudják az elvárt minőséget, hiszen ha nem így tettek volna, akkor iszonyatosan elhúzódott volna a fejlesztés, vagy a sztorit kellett volna megkurtítani, de így most már nyugodtan koncentrálhatnak a részenkénti gazdag és epikus történetekre, és ennek következtében még több Blizzard-minőségű átvezető videóra számíthatunk.

Arról, hogy a trilógia darabjai mennyibe kerülnek majd, és hogy milyen időközönként jelennek meg, még nem érkezett információ.