• Egy hónapot késik az Immortals of Aveum
  • Így csak augusztus végén érkezik a mágikus lövölde
  • Mindössze pár nappal a Starfield előtt
  • Bret Robbins szerint ennyi időre van még szükség a polírozáshoz

Noha az Immortals of Aveum lesz a 2019-ben alapított Ascendant Studios első játéka, valójában nagyon is tapasztalt kezek dolgoznak a varázslós lövöldén, hiszen a stúdió vezérigazgatója (és alapítója) például az a Bret Robbins, aki a Dead Space kreatív rendezője volt anno, de a Sledgehammer Games kötelékében is bizonyította a tehetségét. A Darren Barnet főszereplésével készülő FPS játékmenetét alaposabban is szemügyre vehettük a Summer Game Fest során, ahol még kőbevésettnek tűnt a július 20-i megjelenés, ám most maga a rendező erősítette meg, hogy sajnos csak egy hónappal később, augusztus 22-én vethetjük bele magunkat az EA által kiadott alkotásba.

"Mint tudjátok, ez az első játékunk, amelyet független stúdióként készítünk." – ecsetelte Bret Robbins. "Időközben átvészeltünk egy világjárványt, új csapatot építettünk és elkezdtünk az Unreal Engine 5.1 segítségével fejleszteni, hogy feszegessük a képességeink határait. Most pedig már látjuk azt a bizonyos célvonalat. [...] Annak érdekében viszont, hogy a teljes víziónkat megvalósíthassuk, el kellett tolnunk a játék megjelenését, így csak augusztus 22-én fog felkerülni a boltok polcaira. Ez a négy hét elegendő lesz arra, hogy tovább csiszoljuk a programot, befejezzük az összes platform optimalizálását, hogy egy erős, hiba nélküli nyitást produkálhassunk." Az Immortals of Aveum tehát meglehetősen közel került a szeptember 6-án érkező, milliók által várt Starfieldhez, így kérdéses, hogy – műfaji különbségek ide vagy oda – mekkora sikereket fog tudni elérni a Bethesda nagyágyújának árnyékában.

Gondolkodtál már azon, milyen lenne egy fantasy világba helyezett Call of Duty? Ilyen! Ha érdekel az Immortals of Aveum, a Konzolvilág kínálatában megtalálod.