A Take-Two azon kevés kiadó közé tartozik, aki megengedheti magának, hogy inkább a minőségre, semmint a mennyiségre koncentráljon. A vállalat vezérigazgatója, Strauss Zelnick nem győzi hangsúlyozni, hogy az évenkénti megjelenések jobban ártanak egy játéknak, mint bármi más. De mint mindennek, így ennek az éremnek is van egy másik, üzleti szempontból kevésbé jó oldala: a sportjátékakat leszámítva (NBA, WWE) gyakran előfordul, hogy nincs nagy megjelenésük egy-egy évben.

Ezen szeretnének változtatni, árulta el Zelnick egy interjúban, és elmondása szerint független fejlesztőkkel együttműködve számos AAA-kategóriás cím kiadásában segédkeznek. Az “indie program” már két éve zajlik, így lassan ideje lenne villantani valamit, de közelebbit nem árult el. Így nem tudjuk, hány stúdióval és hány projekttel állnak kapcsolatban, egyet leszámítva: a Kerbal Space Program a zsebükben van.  

Persze azon kapásból el lehetne vitatkozni, mennyire független az az indie stúdió, melynek projetjét egy nagy kiadó támogatja – de azért kíváncsian várjuk, hogy mivel rukkolnak elő a közeljövőben. Az XCOM 2: War of the Chosen és a Red Dead Redemption 2 lesz a két nagyobb mostanság esedékes megjelenésük, reméljük az augusztusi Gamescomon többet is megtudunk majd.