Hogy tervezőasztalon van a The Last of Us 2, az nem újdonság, erről már beszélt Nolan North, a Sony és a kreatív direktor, Neil Druckmann is emlegette már. Egyszer tehát biztos lesz, csak az a kérdés, mikor. Nos, egy jó darabig még biztos nem, tudtuk meg az említett direktortól.

„Mielőtt én és a partnerem, Bruce Straley előálltunk az Uncharted 4-gyel, a The Last of Us univerzumához kapcsolódó prototípusokon dolgoztunk ki különféle ötleteket” – mondta Druckmann. „És néhány olyan, műfajtól független ötlet is akadt, ami nem kapcsolódik a The Last of Ushoz. De mindez parkoló pályára került, amikor elindult az Uncharted 4-projekt.”

Ezután adott a kérdés: mikor akarják újra mozgásba lendíteni ezeket az ötleteket? Druckmann válasza erre: „a következő munkák egy egyjátékos DLC lesz az Uncharted 4-hez, és ha eztán lesz megfelelő erőforrásunk, akkor feltámasztjuk ezeket a prototípusokat.” Tehát nagyon úgy tűnik, hogy amíg az Uncharted 4: A Thief’s End történetközpontú DLC-je nem készül el, a The Last of Us 2-vel nem fog a Naughty Dog foglalkozni. Szóval egy darabig még nem készül el ez a játék.