A japán GAME Watch hírportál szerint a THQ február 29-én bezárja a japán irodáját és leállítja a szigetországbeli forgalmazást. Egyelőre nem tisztázott, hogy az így hoppon maradt címeket (mint a bevezetőben is említett Darksiders II) ki veszi szárnyai alá -- lehet, hogy a kiadónak nincs is terjesztési partnere a régióban.



A THQ az utóbbi hetekben súlyos válságba került, dolgozók százaitól vált meg, stúdiókat zárt be, és leállíttatta a gyermekjátékok fejlesztéséért felelős divízióját. Michael Pachter elemző a GameTrailers.com Bonus Round című műsorában azt fejtegette, hogy a THQ csupán két módon úszhatja meg a dolgot: ha nagyon szerencsés, vagy ha nagyon profi. Bármelyik legyen is, a lényeg, hogy a most érkező AAA-játékainak roppant nyereségesnek kell lenniük, azaz elég egy apró hiba, s a cég kártyavárként dől össze.

Hogy mi lesz a THQ-val tehát, egyelőre rejtély, de bízzunk benne, hogy kitalálnak valamit. Főleg, hogy a japán piac viszonylag kis mérete ellenére is fontos tényező a játékiparban.