A Saints Row-sorozat sajátossága a felnőtt humor, a hülye történet és az őrült játékmenet -- igaz a kezdetekben nem teljesen volt így, hiszen egészen a harmadik játékig kellett várni, míg a Volition megtalálta a helyes utat. Mostanra már van egy stabil és lelkes felhasználói bázisa, melynek tagjai nagyon fogékonyak az ilyen típusú, nyílt világgal rendelkező játékokra, különösen miután a GTA IV sokkal komolyabb irányba terelte a szériát.

A THQ új vezérigazgatója azonban új gondolja, hogy a sorozat sokkal többi is lehetne ennél. Jason Rubin a Polygon stábjának elmondta: lehetne a Saints Row-ból egy Red Dead Redemption vagy Skyrim kaliberű játékot készíteni, valami olyasmit, amit büszkén lehet vállalni.

Tegyük hozzá, hogy Rubin nem magát a játékot tartja kínosnak, hanem a felnőtt humort, ami szerinte nem mindenkinek áll jól, s a Volition csak kényszerből, nem pedig tudatosan választotta ezt a stílust.

Publikusan konkrét tervek még nem körvonalazódtak, de vezérigazgató mindenképpen egy komolyabb Saints Row-t szeretne, annak reményében, hogy ezzel egy szélesebb közönséget tudjon megfogni. Ez a mozdulat azonban ki is herélné a játékot, hiszen senki sem a mély történet miatt döntött a harmadik rész mellett, hanem azért, mert lila dildókkal lehetett aprítani, és embereket kilövő ágyúval felszerelt kocsival furikázni.