• Nem engedélyezték újból Donald Trump csatornáját a Twitch-en
  • A Twitch szerint ez túlságosan kockázatos lenne a jelenlegi helyzetben

Két héttel ezelőtt, a Capitoliumot ért támadást követően a Twitch (ismételten) felfüggesztette Donald Trump csatornáját, úgy ítélték meg ugyanis, hogy az akkori helyzetben ez egy szükséges lépés annak érdekében, hogy ne kerüljön sor további lázításra. Akkor azt ígérték, hogy Trump fiókját újból elérhetővé fogják tenni, amint átadja az elnök a hatalmat az új adminisztrációnak január 20-án, ám erre végül nem került sor.

a-twitch-nem-oldja-fel-a-tiltast-donald-trump-csatornajarol.jpg

A PC Gamer igyekezett utánajárni a dolgoknak, és kaptak is választ a Twitch-től, melyből kiderül, hogy egy darabig még biztosan nem fogják feloldani a tiltást.

"Határozatlan időre felfüggesztettük Trump elnök Twitch-csatornáját, méghozzá az erőszakra való további buzdítás kockázata miatt. Az elnök megnyilvánulásai továbbra is lázításként értelmezhetőek, mi pedig ezzel a lépéssel igyekszünk megvédeni a közösségünket, illetve a nyilvánosságot" – nyilatkozta a Twitch.

A Twitch az elmúlt időszakban keményen beszigorított egyébként: betiltottak több kifejezést és a konföderációs zászló használatát is, de a PogChamp emote is megváltozott többek között.