• A Twitch eltávolította a PogChamp emote-ot
  • Gootecks buzdító megjegyzései miatt döntöttek úgy, hogy lecserélik

A Twitch a közelmúltban komoly szigorításokat vezetett be a felhasználók számára: nemrég például három kifejezés sértő kontextusban való használatát is betiltották. Most pedig újabb komoly változással kell szembenéznie a streaming oldal közösségének, a Twitch ugyanis eltávolította az egyik legnépszerűbb, legtöbbet használt emote-ot, a "PogChamp" arcot.

a-capitoliumot-ert-tamadast-kovetoen-a-twitch-eltavolitotta-az-egyik-legnepszerubb-emote-ot.jpg

A döntés hátterében az amerikai törvényhozás épületét ért támadás áll, az események kapcsán ugyanis a PogChamp "arca", Ryan "Gootecks" Gutierrez olyan megnyilvánulásokat tett ki a Twitterre, melyek buzdításként foghatóak fel a Twitch szerint.

"Azt a döntést hoztuk, hogy eltávolítjuk a PogChamp emote-ot, miután a Capitoliumban történt eseményeket követően az emote arca további erőszakra buzdító megjegyzéseket tett. Szeretnénk, ha a Pog használata továbbra is megmaradna (a jelentése sokkal nagyobb, mint az ember, akit ábrázol), hiszen a Twitch kultúrájának fontos része. Nem tudjuk ugyanakkor jó lelkiismerettel engedélyezni az emote használatát. Azon leszünk a közösséggel, hogy egy új emote-ot tervezzünk a legnagyobb hype pillanatokhoz" – áll a Twitch közleményében.