• Felfüggesztette Donald Trump csatornáját a Twitch
  • A népszerű Hearthstone streamernek, Trumpnak eközben rengeteg új követője lett

Az Egyesült Államokban történt legfrissebb események következtében a Twitch nemrég úgy döntött, eltávolítja a platform egyik legnépszerűbb emote-ját, más lépéseket is kénytelenek voltak azonban eszközölni: bejelentették, hogy felfüggesztették Donald Trump elnök csatornáját – immáron nem először.

"A Capitoliumot ért támadást követően leállítottuk Trump elnök Twitch-csatornáját. A jelenlegi körülmények, illetve az elnök lázító retorikája miatt úgy hisszük, hogy ez egy szükséges lépés annak érdekében, hogy megvédjük a közösségünket, illetve megakadályozzuk azt, hogy a Twitch további lázításra legyen használva" – nyilatkozta a Twitch szóvivője.

Az eltiltás nem végleges: a Twitch január 20-át követően ismét elérhetővé fogja tenni a csatornát, amikor is Trump átadja a hatalmat az új adminisztráció számára.

a-twitch-ujbol-felfuggesztette-trump-elnok-fiokjat-egy-artatlan-streamer-rengeteg-uj-kovetot-kapott.jpg

Érdekes fejlemény, hogy a népszerű Hearthstone streamer, a névválasztását már számtalanszor megbánó Trump rengeteg új követőt szerzett a Twitteren az elmúlt napokban, ám figyelmeztetett mindenkit, hogy nem biztos, hogy ő az az ember, akit olvasni szeretnének