• A Ubisoft azon van, hogy kipaterolja a teamkiller játékosokat Rainbow Six Siege-ből
  • Egy külön rendszerük van erre
  • Azt azonban nem árulták el, hogyan működik ez
  • A Rainbow Six Siege mától kapható

Az online játékokban a csalókkal nagyjából a pokolnak ugyanabba a bugyrába tartoznak azok, akik sportot űznek abból, hogy a saját bajtársaikat lőjék le, és itt nyilván nem az esetleges véletlenekről beszélek, hanem arról, ha ez következetesen, mindig előfordul. Kevés olyan dolog van, ami ennyire tönkre tudja tenni a játékélményt, főleg egy olyan programban, mint a Rainbow Six Siege, ahol minden emberre szükség van, és amúgy is pillanatok alatt feszültté válhat a helyzet.

Szerencsére ezzel a Ubisoft is tisztában van, és lépéseket tettek annak érdekében, hogy a trollok ne törjenek borsót azok orra alá, akik csak játszani szeretnének. A játék Twitterén közölte a cég, hogy van egy rendszerük az ilyen gazfickók számára, ám érdekes módon azt nem árulták el, hogy pontosan mi, valószínűleg azért, hogy így nehezebben lehessen kijátszani azt.

Az elmúlt években egy újfajta módját is láthattunk annak, hogyan szabadul meg egy-egy fejlesztőcsapat a nem kívánt játékosoktól. Az egyszerű kitiltás, vagy ideiglenes eltiltás már idejétmúlt, helyette itt a rosszcsontoknak kitalált dühöngő, ahol csak a magukfajtákkal játszhatnak együtt. A Titanfall és a GTA 5 is ezt a módszert használja, és nem kizárt, hogy a Ubisoft is ehhez folyamodik, bár egyéb szankciók is szóba jöhetnek, például egyszerű eltiltás, vagy a tapasztalati pontok és/vagy a játékon belül gyűjthető fizetőeszköz korlátozása, sőt, az elért eredmények nullázása is.

Te mivel büntetnéd azt, aki direkt öli meg a csapattársait?