• A Ubisoft törli a játékosok Uplay profiljáról azokat a játékokat, amiket egy harmadik féltől vettek
  • G2Play és a G2A érintett
  • A kiadó hivatalos közleményt még nem adott ki
  • Miközben a játékosok mérgesek

A hétvégén több felhasználó is arról számolt be, hogy a Ubisoft eltávolította Uplay profiljukból a harmadik féltől vásárolt Far Cry 4 kópiájukat. Ilyen harmadik fél a G2Play és a G2A, ahol a hivatalos boltokhoz képest olcsóbban vásárolhatunk játékokat, pontosabban játékkulcsokat.

Ez persze nem az első ilyen eset, és nem is csak a Ubisoft csinálja, tavaly például a Devolver Digital csapott le, mondván, minden ilyen, a G2A-n és ehhez hasonló oldalakon szerzett kulcsot nem tartanak hitelesnek, s aktívan eltávolítják ezeket.

De mi a probléma? Nos, éppen az, hogy egy harmadik féltől származnak, ami szürkezónának számít. A G2A konkrétan egy e-Bay szerű piactér, ahol kódokat lehet továbbadni, a G2Play pedig nagy áruházak készleteiből olvassa be a kódokat -- legalábbis az oldal GY.I.K. szekciója szerint.

Fontos megjegyezni, hogy az eltávolításokkal kapcsolatban a Ubisoft, illetve egyik érintett online áruház sem adott ki közleményt, ugyanakkor a Ubisoft hárít, és a játékosokat a boltok felé irányítja a problémájukkal, vagyis nem rendszerhibáról van szó.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!