A Vivendi még 2015-ben vásárolta be magát a Ubisoftba, miután mintegy 161 millió dollár értékben vásároltak maguknak 7,36 millió részvényt, ezzel a francia kiadó 6,6%-a került a birtokukba. Aztán alig pár nappal később újabb 5,24 millió részvényt vettek potom 22 millió dollárért, így tulajdonrészüket 10,39%-ra növelték. Mára már övék a Ubi 23%-a.

Idén májusban aztán felröppent a hír, hogy a Vivendi nem csak részt akar magának a Ubisoftból, hanem az egész céget a magáévá akarja tenni. A mobiljátékokkal foglalkozó Gameloft felvásárlására meg is tette az első lépéseket, ugyanakkor a Guillemot-család kijelentette: nem hajlandó lemondani a Vivendi javára a Ubisoftról.

E hét csütörtökén került volna sor a legújabb körre, amely előtt Yves Guillemót azt találta mondani, hogy feltett szándéka a Vivendi kiűzése a Ubisoftból, amely az előzetes hírek szerint a csütörtöki gyűlésen próbált volna meg igazgatói tagságot szerezni.

Nos, ez nem történt meg, a médiacég nem jelölt igazgatósági tagokat, sőt, zavaróan passzív volt, ugyanis semmilyen kérdésben nem volt hajlandó szavazni, ezzel ellehetetlenítve azt, hogy a dolgozók juttatásként további részvényeket kapjanak. Öröm az ürömben, hogy sikerült megerősíteni a pozíciójában Yvest és testvérét, Gérard Guillemot.

Yves Guillemo amúgy korábban azt nyilatkozta, hogy vagy sikerül megőrizniük függetlenségüket, vagy egy másik céggel fognak társulni, de a Vivendivel nem hajlandóak együtt dolgozni.

ubisoft-vs-vivendi.jpg