• A Valve betiltja a blockchain technológián alapuló játékokat a Steamen
  • Az Epic szívesen látja azokat az Epic Games Store-on, ha megfelelnek a feltételeiknek

A Valve módosította a Steamen megjelenhető játékokra vonatkozó szabályzatot. Belekerült egy kitétel, amely szerint nem lehet közzétenni a blockchain technológiára épülő alkalmazásokat, amelyek kriptovalutákat vagy NFT-ket bocsátanak ki vagy lehetővé teszik azok cseréjét.

A puzzle-kre épülő Age of Rust is ilyen program. Némelyik rejtvénye ugyanis NFT-eket, azaz nem helyettesíthető tokeneket ad achievementként. De hasonló az Axie Infinity is, ami több mint egymilliárd dolláros bevételt termelt. Ebben a szörnyek az NFT-k. Az NFT-ek, azaz a Non-fungible Tokenek lényege amúgy az, hogy a digitálisan létrehozott alkotásokhoz blockchain technológián alapuló, egyedi tokeneket rendelnek, így azok eladhatóvá válnak.

Az egyre szaporodó blockchain-alapú játékok viszont mostantól ki lesznek tiltva a Steamről. Hogy a Valve nem lelkesedik ezért az őrületért, az nem csoda, ugyanis az NFT-ék terén nagyon sok a csalás, és nyilván a cég nem szeretné, ha a Steam is színtere legyen ennek.

Tim Sweeney, az Epic főnöke is így vélekedett, egész pontosan szeptemberben még úgy fogalmazott, hogy hozzá sem nyúlnak az NFT-hez. Ugyanakkor a tegnapi tweetjében már azt írta, hogy örömmel fogadják a blockchain technológiájú játékokat, amennyiben azok betartják a vonatkozó törvényeket, nyilvánosságra hozzák a feltételeiket, és megfelelő korhatár-besorolással rendelkeznek.

nft.jpg