• A Valve felülvizsgálta a Rape Day nevű játékot
  • Végül azt a döntést hozták, hogy nem jelenhet meg a Steamen
  • A vizuális novellában nőket lehetett volna erőszakolni

Néhány nappal ezelőtt óriási port kavart egy Rape Day névre hallgató, megjelenés előtt álló játék a Steamen, a Desk Plant vizuális novellája ugyanis nagyrészt arról szól, hogy nőket erőszakolhatunk meg egy zombiapokalipszis kellős közepén egy sorozatgyilkossal.

Bár a Valve korábban kijelentette, hogy tartalom alapján nem fogja szűrni a Steamen megjelenő játékokat, jelen esetben mégis nyomás alá került, rengetegen fejezték ki nemtetszésüket ugyanis, sőt, még petíciót is indították, mondván egy játéknak, amely a nők megerőszakolását "reklámozza" egész egyszerűen nincs helye a Steamen.

a-valve-dontott-nem-jelenhet-meg-az-eroszakolos-rape-day.jpg

Nos, a Valve végül meghozta a döntést: a szerda este kiadott közleményükből kiderül, hogy a Rape Day nem fog megjelenni a Steamen.

"Tiszteljük a készítők szándékát, hogy kifejezzék önmagukat, a Steamnek pedig az a célja, hogy segítsen a fejlesztőknek megtalálni a közönségüket. Jelen esetben azonban olyan tartalmat és bemutatási módot választottak, hogy nem igazán tudunk nekik segíteni ebben."

A fejlesztő a közleményre reagálva úgy nyilatkozott, hogy nem szegett meg semmilyen szabályt, még a legtöbbet kifogásolt csecsemőgyilkolós jelenetet is eltávolította, de elfogadja a Valve döntését, és a jövőben azon lesz, hogy megtalálja az egyensúlyt a művészi szabadság, illetve a közönség általi elfogadhatóság között.