A Valve szerint Del Toro állati Half-Life filmet csinálna

Guillermo Del Toro szürreális ámokfutása a Hellboyokkal és a Faun labirintusával teljesedett ki, de már az olyan korai zsengéi óta is sejthető volt, hogy van valami ebben a mexikói fickóban (a több tucat felesleges kilón túl), mint a Mimic, melyben a sima csótányokat is képes volt rémálomba illő szörnyetegekké varázsolni. Noha az Őrület hegyei alapján tervezett, nagy szabású Tom Cruise-féle filmje befuccsolt (nem volt hajlandó PG-13-as gyerekfilmet készíteni Lovecraft talán legjobb kisregényéből), és a THQ-nak készített InSane című horrorjátéka sem jelenhet meg soha, kapcsolata a geekek világával még mindig töretlen, és ha hallgat a Valve-ra, akár belőle lehet a világ legjobb játékadaptációjának rendezője is.

Legalábbis Marc Laidlaw szerint, aki a Valve-nál főírói státuszt tölt be, s ki nemrégiben azt nyilatkozta, hogy Del Torónak megvan a szükséges látásmódja egy összetett, keményvonalas horrorfilm elkészítéséhez -- mert hát a Half-Life mindig is horror volt, világa semmiképp sem optimista, tele van mindenféle mutánsokkal, szörnyekkel, idegen agresszorokkal.

Hogy Del Toro mit szól mindehhez, nem tudjuk, de ismerve a mexikói rendezőzseni temperamentumát, nem csodálkoznánk rajta, ha holnap reggel már vörös fejjel dörömbölne a Valve irodájának ajtaján, üvöltve, hogy "Kezdjük már a forgatást!!!". Bízzunk benne, hogy lesz valamiféle együttműködés Del Toro és a Valve között, noha Gabe Newell régebben elismerte, hogy eddig nem találkozott olyan hollywoodi filmessel, aki jó adaptációt tudott volna készíteni a HL franchise alapján.