Továbbra sincsenek könnyű helyzetben a mozik. Bár tavasszal – a nyitásokkal párhuzamosan – lassú növekedésnek indultak a hollywoodi produkciók bevételei, a nyári blockbusterek alulmúlták a várakozásokat. Ebbe a csapdába eshet most Az Öngyilkos Osztag is – a kérdés pedig az, hogy a járvány új hulláma előtt hogyan reagálnak a nagy stúdiók a tervezettnél szerényebb haszon láttán.

mv5bzdm4ogzhmdctmgnjos00nmzhltlmnzktowfimzk3nmmxmmmwxkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mqv1.jpg(A képek forrása: IMDB)

Az Öngyilkos Osztag

Nehéz manapság megítélni, hogy mi számít kielégítő jegybevételnek. Az Öngyilkos Osztag 26 millió dolláros hazai és 72 milliós globális teljesítményét gyengének nevezte az amerikai sajtó, holott a pandémia számaihoz mérten ez semmiképp sem rossz eredmény. Nem beszélve az HBO Maxen elkönyvelt bevételekről, aminek adatait nem teszi közzé a streamingszolgáltató.

Az alacsonyabb számoknak persze megvan a magyarázata. A Deadline kiemelte, hogy számos országban újra súlyosbodik az egészségügyi helyzet. Olaszországban például 70%-kal estek vissza általánosan a mozis piac bevételei, Ausztáliában és Mexikóban pedig újabb zárási hullám indult. Jóllehet a DC Latin-Amerikában és Európában szokott jól teljesíteni, az sem segíthette James Gunn rendezését, hogy Szingapúr kivételével egész Délkelet-Ázsiában zárva vannak a mozik.

Akárhogyan is, mi reméljük, hogy a filmszínházakban és a streaming platformon is megizmosodnak Az Öngyilkos Osztag számai. A James Gunn filmjéről írt méltató kritikánkat itt olvashatjátok.

A történet a Belle Reve börtönből indul, ahol az USA legveszélyesebb gonosztevőinek fejébe apró robbanószert szerelnek: ha nem engedelmeskednek, robban a bomba. Ha engedelmeskednek, megmenthetik a világot. A gerilláktól hemzsegő Corto Maltese szigetén kell elpusztítaniuk egy korábbi náci börtönt és laboratóriumot.

Dzsungeltúra

Dwayne Johnson és Emily Blunt kalandfilmje második hétvégéjén 15,1 millió dollárral egészítette ki büdzséjét, így nemzetközileg már – a járványidőszakban igen szépnek nevezhető – 92 milliós jegyeladásnál jár.

A csodaszer után kutató Houghton orvosnő a csodálatos, ám életveszélyes amazonasi dzsungelbe készül. Végül a Szikla alakította Frank kapitány vállalja vele a veszélyes expedíciót, számos ellenféllel kell azonban szembenézniük utazásuk során. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

junglecruise0.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Halálos iramban 9

Vin Dieselék zöld utat kaphatnak, hogy elkészüljön a HI-széria utolsó két epizódja is, a friss film ugyanis 12 milliót gyűjtött a hétvégén, ezáltal pedig, egészen hihetetlen kimondani, már 661,4 millió dolláros jegybevételnél jár.

Dom kisöccse, a John Cena alakította Jakob lesz a főgonosz. A jelen idejű cselekmény mellett azonban látunk néhány flashbacket is a család múltjáról, amik a széria kezdete előtti időkbe repítenek minket. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

vin-diesel-fast-and-furious.jpg
(A kép forrása: PROVOKR)

Szép bevételek

Más megapic-ek is szerepelnek most nagyvásznon. A Space Jam 2 jól teljesít, hétvégi 5,6 milliójával összesen 125 millióra tornázta fel statisztikáit. Több mint 4 milliót zsebelt be az elmúlt napoban Shyamalan új horrorfilmje, az Idő, valamint a Fekete Özvegy. Előbbi 65,2, a Marvel szuperhős története pedig 351 millió dollárnál jár nemzetközileg.

Ti mit néztetek mostanában a mozikban?