• Reggie Fils-Aime is kifejtette véleményét a közelmúlt lövöldözései kapcsán
  • Szerinte óriási hiba a videojátékokra hárítani a felelősséget

A közelmúltban több halálos kimenetelű lövöldözés is volt az Egyesült Államokban, melyek következtében összesen 32 ember vesztette életét, a politikusok célkeresztjébe pedig - ahogyan arról már beszámoltunk - rögtön bekerültek a videojátékok, ahogyan az lenni szokott. Maga Donald Trump is ezeket jelölte meg, mint a hasonló mészárlások egyik okozóit.

a-volt-nintendo-elnok-is-bevedte-a-videojatekokat-a-lovoldozes-utan.jpg

Mondani sem kell, ezeket a nézeteket rengetegen ellenzik, a videojáték-iparból pedig egyre többen szólalnak fel. Most például a Nintendo of America korábbi elnöke és a kiotói konzolgyártó elmúlt két évtizedének egyik legismertebb arca, a nemrégiben visszavonult Reggie Fils-Aime, aki a Twitteren azt írja: amikor ennyire erős a félretájékoztatás, akkor meg kell ragadni minden lehetőséget arra, hogy a gaming pozitív oldalát hangoztassuk.

Reggie hozzátette azt is, hogy az adatok egyértelműek, vagyis nincs semmiféle korreláció a videojátékok népszerűsége és a halálos lövöldözések száma között. Ezt jól mutatja, hogy az egy főre eső legnagyobb videojátékos forgalommal rendelkező országokban kizárólag az Egyesült Államokban van kiugróan sok haláleset, ahogyan ezt a fenti ábra is hangsúlyozza, miközben a fegyerek 43%-a a lakosság 4%-ának birtokában van. "A tények tények" - fűzte hozzá a volt elnök.