Roy Taylor az AMD-től Twitter oldalán árulta el, hogy a múlt hónapban bejelentett Watch Dogs 2 nem csak DirectX 12 támogatással érkezik, de az Nvidia helyett az AMD GPU-kat fogja favorizálni, vagyis azokon jobban fog futni a program. Ez elég nagy változás, ugyanis az első Watch Dogs még az Nvidiát támogatta.

 

Anno emiatt volt is némi adok-kapok az Nvidia és az AMD között. A Forbes magazin hozott le egy interjút, amiben az AMD-s Robert Hallock azt állította, hogy az Nvidia GameWorks eszköztárával készült játékok szándékosan teljesítenek rosszul a cége eszközein, mi több, az Nvidia programban való részvétel tiltja, hogy a fejlesztők elfogadják az AMD optimalizálásra vonatkozó tanácsait.

Az Nvidiától Cem Cebenoyan természetesen tagadta a vádakat. Kategorikusan kijelentette, hogy a GameWorksben semmi sincs, ami árthatna az AMD-nek és senki sem tiltja a fejlesztőknek, hogy elfogadják a konkurencia tanácsait.

A Watch Dogs 2-ről a fentieken kívül egyelőre semmi biztosat nem tudunk, de remélhetőleg az idei E3-on a Ubisoft alaposan bemutatja a játékot.