A CD Projekt Red gazdasági konferenciájának keretében a cég vezérigazgatója, Adam Kicinski elárulta, hogy mennyi pénzbe került a The Witcher 3: Wild Hunt: a három és fél éven keresztül készült játék fejlesztési és marketingköltsége összesen 81 millió dollár volt. A projekten 240, javarészt lengyel származású belsős fejlesztő dolgozott az évek során, valamint világszerte további 1500 ember segített valamilyen mértékben.

A munkálatokat nehezítette, hogy 15 különböző nyelven jelent meg a játék, amiből hét teljes szinkront is kapott -- 500 szinkronszínészre volt szükségük mindehhez. Ezen kívül 40 marketingkampányt is folytattak, egymással párhuzamosan.

A fáradozások azonban meghozták az eredményüket, a Witcher 3 ugyanis nem csak kritikai siker lett, hanem anyagi is. A legutóbbi pénzügyi periódusban 62,5 millió dollárt profitot termelt a CD Projekt Red, aminek nagy részét a Witcher 3 hozta. A játék október 13-án megkapja az első fizetős kiegészítőjét, a Hearts of Stone-t, amit a jövő év elején a még nagyobb Blood and Wine expanzió követ.  

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!