A YouTube egy új blogbejegyzésben rántotta le a leplet a jegyzetfunkcióról, amit egyelőre csak kísérleti jelleggel vezetnek be. Ennek lényege, hogy a nézők különböző jegyzeteket fűzhetnek a videókhoz, pontosabban bármelyik részéhez a videónak. A YouTube szerint így pl. könnyen kiderülhet, "ha egy dalt paródiának szántak", "ha egy adott termékből új kiadás jelent meg", vagy "ha egy régebbi felvételt véletlenül jelenkori eseményekhez használtak fel". Valahogy így néz ki a dolog:

youtube-notes-jegyzetek-teszteles-uj-funkcio-2.jpg

És hogy ez miben más, mint egy sima hozzászólás? Remek kérdés, ha tippelnünk kéne, akkor valószínűleg abban, hogy máshol, kiemelkedőbb (?) helyen jelenik majd meg.

A tesztelés egyelőre az Egyesült Államok területén zajlik, kizárólag okostelefonokon, és angol nyelven. A nézők jegyzeteket fognak látni a videóknál, amikről korábban külsős értékelők eldöntötték, hasznosak-e. Egészen pontosan lehetnek "hasznosak", "valamennyire hasznosak", vagy "nem hasznosak". Nem állítjuk, hogy mindent IS értünk, de kíváncsian várjuk, vajon a pilot-időszaknál tovább jut-e a dolog.