Mindenkinek akad olyan filmes élménye, amit olyan rossz volt nézni, hogy örökre az agyába égett. Az alábbi - kevésbé ismert - filmek olyan felkavaró erőszakot mutatnak be kendőzetlenül, hogy még az edzett nézők is elfordították a fejüket. Vigyázat, SPOILER-ek és brutális videó következnek!

Nyúzás – Vadászvadász (2020)

Egy igazán alulértékelt alkotás, pedig igényes film, borzongatóan jutalmazó végkifejlettel. A női főszereplő - megbosszulva férje és lánya halálát - a gyilkost élve nyúzza meg. Amikor a rendőrség körülveszi, rezignáltan adja meg magát, kezében a férfi lenyúzott arcával.

A kéz – Bilincsben (2017)

Te mit tennél meg annak érdekében, hogy életben maradj? A főszereplő nő - akit férje az ágyhoz bilincselt, majd meghalt infarktusban - kénytelen félig lenyúzni a kezét, hogy kiszabaduljon. Nem akarod látni, de a kamera jól megmutatja, ahogy a bőre úgy jön le, mint egy kesztyű.

Kalapács – Seed (2006)

A legendás Uwe Boll filmjében egy kereken ötperces jelenetet kell végigszenvednünk, amiben a nagydarab gyilkos egy székhez kötözött nő fejét veri szét egy baltával. A kétes minőségű CGI némileg levon az értékéből, de az első pár csapás kétségtelenül realisztikus és - éppen emiatt - nagyon rossz nézni. 

Csonttörések – Tüske (2008)

Ismét egy olyan film, ami nem túl híres, pedig remek alkotás. Ebben a sci-fi horrorban egy eldugott benzinkúton szedi áldozatait egy földönkívüli életforma. Amikor a lény az egyik szereplő kezét "szállja meg" a ripityára törő csontok recsegésétől kirázza a hideg a nézőt.

Láb – A Meghallgatás (1999)

Egy fantasztikusan beteg japán alkotás, amelynek tetőpontján a megbénított férfit kínoz vidáman egy gyönyörű fiatal nő. Először akkurátusan tűket szúr a szemébe, majd mosolyogva vágja le a lábfejét dróttal.

Kettéhasítva – Csontok és skalpok (2016)

A horror-western műfaja elég szűk szegmens, pedig vannak meglepően hiteles alkotások a témában. Kurt Russel neve garancia a minőségre és a film nem okozott csalódást: kíméletlenül élethűen nézhetjük végig, ahogy az egyik szereplőt megskalpolják, majd fejszével "megkezdik" a lába között és kettészakítják.

Piramisfej – Silent Hill (2006)

Már a videójátékban is meghűlt bennünk a vér a kigyúrt Piramisfejtől és a film nem okozott csalódást a karakterét illetően. Amikor elkapja a lányt és lerántja róla a ruhát, nem gondoltuk volna, hogy a bőrével is ugyanezt teszi majd.

A nyelv – Evil Dead (2013)

A 2013-as Evil Dead remake viszonylag jól sikerült, szépen telerakták felkavaró jelenetekkel. A legdurvább talán az volt, amikor a démon által megszállt lány szépen lassan kettévágja a saját nyelvét egy pengével.

Császármetszés – A Betolakodó (2007)

Erről a francia filmrőm már írtunk annak kapcsán, hogy milyen sötét és lehangoló a vége. Ez annak a brutális császármetszésnek köszönhető, amit az egyik női szereplő hajt végre a másikon. Reménykedsz, hogy nem mutatják, de szépen végignézheted, ahogy a gonosz egy nagy ollóval belevág a pocakba a köldöknél, majd elkezdi nyiszálni.

Fej kettéfűrészelése – Intruder (1989)

Egy jó kis vintage slasher, amelyben feltűnik az Evil Dead-ből ismert Bruce Campbell és Sam Raimi, az egyik női szereplő pedig Renée Estevez, Charlie Sheen és Emilio Estevez húga. A fejet kettéfűrészelős jelenet még ma is nagyot üt, pláne 1989-ben.