• 800 dolgozótól vált meg az Activision Blizzard
  • Mindeközben rekordnyereséget termeltek
  • És az elnök-vezérigazgató is rákerült a túlfizetési listára

Furcsa egy világ a nagy kiadóké: egyik kezük ad, a másik elvesz; veszteségről beszélnek, miközben rekordévet zárnak; kirúgnak 800 dolgozót és közben szemtelenül sok pénzt vihet haza az elnök-vezérigazgató. Nagyjából így lehetne összegezni az Activision Blizzard elmúlt félévét, és itt még nincs vége az önellentmondásoktól hemzsegő állítások sorozatának, a kiadó szerint ugyanis jelentős kockázatokat rejt magában a tömeges elbocsátás...

“Nem feltétlenül élvezhetjük hasznát az átszervezési tervünknek, melynek implementációja negatív hatással lehet az üzletre. Továbbá nem adhatunk garanciát arra, hogy működésünk hatékonyabb lesz, mint az átszervezést megelőzően, illetve arra sem, hogy a jövőben újabb átszervezésekre ne lenne szükség. Ugyanakkor lehetséges, hogy a lépés zavart okozhat az üzletmenetben vagy más negatív következményekkel járhat, úgy mint a dolgozói morál és termelékenység, valamint a magasan képzett új alkalmazottak bevonzásának csökkenése.” - Áll a cég újonnan kiadott kockázatelemzéssel kapcsolatos nyilatkozatában.

Hozzátennénk még, hogy a kirúgott nyolcszáz ember többségében nem a fejlesztők közül került leépítésre, hanem javarészt a kiadói és esport ágazat munkatársai voltak. Persze ez nem vigasz azoknak, akiket elbocsátott a cég, miközben a fentiek alapján munkaadójuk teljesen tisztában volt vele, hogy lehet, semmit sem ér az “átszervezés”.

activision-crowd.jpg