• Ma este debütál a Dívák című formabontó HBO-s dokumentumfilm
  • Három érettségiző lány kavalkádos mindennapjait követhetjük a filmben
  • Közzétették az előzetest

Hazai filmes berkekben korábban már híre ment egy különleges magyar dokumentumfilmnek, a 2019-ben végzett Kőrösi Máté első egészestés munkája pedig ma este vászonra kerül a Szarajevói Filmfesztiválon. Reméljük, a Dívák a legjobbnak járó díjjal térhet majd haza, hogy aztán az HBO itthon is műsorra tűzze a Makabor stúdió közreműködésével készített produkcióját.

A Dívák egyedi stílusú dokumentumfilm három kallódó lányról, akik egy problémás tiniket felkaroló középiskolában barátkoznak össze. A húsz éves lányokat végzős évükben, egészen az érettségiig követte a rendező. Itt láthatjátok az előzetest, ami máris megvillant valamennyit a film egyedi stílusából.

divakfoto.jpg

A rangos filmfesztiválon való szereplés kapcsán a rendező elmondta: „hihetetlen boldog vagyok, egyrészt mert elsőfilmesként, főként elsőfilmes alkotó csapattal jó lesz lezárni méltó módon ezt a 3 éves folyamatot, másrészt pedig mikor elkezdtem forgatni a Dívákról megígértem nekik, hogy szép helyen lesz a premier és hát Sarajevo amellett, hogy egy fantasztikus filmfesztivál, egy gyönyörű város is.

A premier apropóján érdemes követni a film Instagram és Facebook oldalát is, ahol most a fesztivál ideje alatt a lányok egyedi, személyes hangvételű posztjait olvashatjátok. És a hivatalos plakát:

divasposterfinalengv2.jpg