Akkora csönd volt mostanában a projekt körül, hogy a bejelentésekor (bő három éve), majd látványos prezentációi után fellelkesült, mára már bizony megfogyatkozott, hitehagyottá vált közösség is azt hitte, a rejtélyek nyomába eredő horrorírót legyűrték Bright Falls különös árnyai. Se TGS, se GC, se E3, de még csak egy halvány felemlegetés sem a kiadó pénzügyi jelentésében vagy tervei között. Most azonban egy apró köhintés, egy pici fény- és reménysugár megtörte a csendet.

A hivatalos fórumon Mika Reini, a Remedy pénzügyi főnöke nyitott egy topikot, melynek címe „A small update”, és az indítóbejegyzés így szól magyarul:

„Kedves mindenki!

Úgy érezzük, egy kis bátorítással és bocsánatkéréssel tartozunk nektek, a friss információk elmaradásáért. Ez pszichológia thrillerünk része, talán valóság, talán a képzelet szüleménye...

Komolyra fordítva a szót: igen, még itt vagyunk, és keményen dolgozunk, hogy mindenki elégedettségére elkészítsük az Alan Wake-et. Persze, régóta fejlesztjük már, és ha minden tökéletesen simán ment volna, már valószínűleg játszhatnátok is vele. De egy teljesen új játékot megtervezni nehéz dolog, és néha kitérőt kell tenned, hogy megtaláld a legjobb utat, mely a célodhoz vezet.

A lehető legjobb módon akarunk szórakoztatni benneteket, és a csapatunk minden tőle telhetőt megtesz, hogy ez valóra váljon. Ez a Remedy munkamódszere. Biztos vagyok benne, hogy élvezni fogjátok az Alan Wake-et, amikor elkészülünk vele.

Csak kövessétek a fényt...”

Nos hát akkor... tovább várunk. Előbb-utóbb úgyis eljön a hajnal, mely eloszlatja a sötétség rémálmait.

De legalább a gépigény miatt nem kell már aggódnunk...