A hosszú évek várakozása alatta szinte semmi újat nem tudtunk meg a Remedy fejlesztésében álló játékról, csak azt, amit már a bejelentéskor is, hogy a főhősünk Alan Wake, egy sikeres író, aki az álmai alapján írja a könyveit. A menyasszonya volt a múzsája, de mikor ő eltűnik, nem tud tovább írni, és alvászavarai is lesznek. Egy Bright Falls-i klinikára megy, hogy meggyógyuljon, és ott egy rejtélyes nővel találkozik, aki nagyon hasonlít az eltűnt menyasszonyára. A kezelés beválik és újra tud aludni, de ezúttal csak rémálmok jönnek, ezek alapján megírja az új könyvét. De a város, Bright Falls lassan kezd átalakulni azokká a rémálmokká, amik Alannek vannak. Az egyetlen fegyvere egy zseblámpa és egy pisztoly.

A játékbéli szörnyek ellen a zseblámpánk lesz a leghasznosabb, mivel félnek a fénytől. A kalandjainkat pedig Bright Fallsban, és a környékén élhetjük át egy szabadon bejárható világban.

Na de rátérve a hír lényegére: a Microsoft bejelentette, hogy az idén megrendezendő Tokyo Game Show-n látható lesz a játék demója. Valamint egy pályázatot indítottak (ami azóta már lezárult), aminek a nyertese digitálisan belekerülhet a játékban.

A Tokyo Game Show október 9. és 12. között lesz megtartva. Remélem, valami új információt is kapunk, ne adj isten még talán egy megjelenési dátumot is.