Bár már van az Alien: Isolationról néhány képünk és temérdek pletykánk, konkrétumokat még nemigen tudunk a Creative Assembly készülő Alien-játékáról. Ez most változni látszik, ugyanis az Xbox Game Store-ban megjelent (és utólag el is tűnt, elvégre tévesen kiszivárgpott anyagról van szó - Chocho) a program adatlapja, ami természetesen nem csak egy üres kép- és szövegdoboz, hanem részletesebb információkat tár elénk az eljövendő horrorjátékról -- aztán, hogy ez a Sega vagy a Creative Assembly tudtával történt-e, az még kérdéses. Ha a nap folyamán az adatlap felszívódik, akkor a válasz a nem.

A történet a leírás szerint tizenöt évvel a Nostromo tragédiája után, 2137-ben veszi fel a fonalat, amikor „Ellen Ripley lánya, Amanda kétségbeesett harcot vív a túlélésért, miközben próbálja felfedni az anyja eltűnésével kapcsolatos rejtélyt.” Őt irányítva egy olyan világba léphetünk be, ahol a kétségbeesett, rettegő lakossággal, és természetesen a könyörtelen aliennel is szembe kell nézni. Ám míg az Aliens: Colonial Marines katonái állig fegyverben vették fel a harcot a xenomorfok hordájával, addig Amanda alulfegyverzetten, felkészületlenül száll szembe a veszedelemmel. Kénytelen az eszére hagyatkozva improvizálni, környezetének elemeit felhasználni, ha személyes küldetése befejezésén túl életben is óhajt maradni.

Akkor tehát ebben a „félelmetes atmoszférájú és halálos veszedelmeket rejtő túlélőhorrorban” elsődlegesen nem az M41A impulzuspuska kerepelése lesz az, ami távol tartja tőlünk a savvérű szomszédságot, hanem az eszünk, ami egybevágni látszik azzal, hogy a Creative Assembly korábban a Dead Space 2-t hozta fel, mint követendő példa, ámbátor ott azért kellemes mennyiségben lehetett puffogtatni is. Lesz gyűjtögetés, illetve az is érdekesnek tűnik, hogy a leírás nem többes számban használja az alien szót, amikor a lényre hivatkozik, ami egybevág azzal a korábbi pletykával, amely szerint csupán egy xenomorf kap helyet a történetben -- vagy egyszerűen csak trükkösen fogalmazták meg a mondatot.

A további leírásból kiderül, hogy az „akció, kaland, lövöldözős” zsánerbe sorolt Alien: Isolation M, azaz felnőtt besorolást kapott, az egyszemélyes játékmódot lehetőségünk lesz akár egy barátunkkal is végigjátszani offline, míg online a négyfős multi mellé egy négyfős co-op társul. És persze számíthatunk DLC-kre. Ennyire derült most fény, legalábbis az Xbox Game Store-nál ennyit tudnak, ám az információkat ezúttal sem szabad száz százalékosan hitelesnek venni, mert eddig se a Sega, se a Creative Assembly nem kommentálta a dolgot.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!