A tegnapi és a mai napon az egész világon néhány kiválasztott betekintést nyerhetett James Cameron és Robert Rodriguez új sci-fi akciófilmjébe, az Alita – A harc angyalába, a PC Guru pedig ott volt a résztvevők között. James Cameron és Robert Rodriguez stílusa azonnal, bárki által felismerhető, és ez itt is így van. Cameron olyan filmeket készített, mint a Titanic és az Avatar, mindkettő igazi látványbomba volt a maga korában, Rodriguez pedig az akció mestere, aki rendezőként és producerként olyan filmeket vezényelt le, mint az Alkonyattól Pirkadatig, a Machete vagy a Grindhouse mindkét része.

Az Alita egy manga adaptáció, Kisiro Jukito kultikus szériáján alapul, ami eredetileg 1990 és 1995 között volt megvásárolható. A főszereplő egy fiatal lány, egy emlékek nélküli kiborg, akinek a fejét és mellkasát egy orvos találja meg Iron City egy szeméttelepén. A történet valószínűleg felfedi majd Alita amnéziájának okát, és bár a bemutatott jelenetek a történetből semmi érdemlegeset nem árultak el, nagyjából rávilágítottak arra, hogy hogyan fedezi fel a lány a kiborg-énjét, hogyan próbál megbirkózni vele, és hogyan talál társakra az emberek között. A filmet az eddig előzetesek 12E korhatár-besorolással reklámozták, de ez valószínűleg a bemutató idejéig változni fog, ugyanakkor a 18-as karikát valószínűleg nem fogja megkapni, hiszen Cameron és Rodriguez szélesebb közönségnek szánja az Alitát.

alita-battle-angel-trailer-1.jpg

A látványvilág azonban mindenképpen lenyűgözően fest. Iron City hatalmas területen fekszik, és abszolút hihető világa, az idegenektől át a hatalmas robotokon keresztül az emberekig mindenki megtalálható az utcán, ugyanakkor Iron City nemcsak poros, piszkos utcákból áll, a természeti szépségek is megtalálhatók a környezetében, mint például a zöldellő fákkal körülvett tavak. Ennek a helyszínnek egyébként nagy jelentősége van a történet szempontjából. Ahogy az akciónak is, amit a pár nappal ezelőtt bemutatott jelenetben mindenki megcsodálhatott, de higgyétek el, ez csak a jéghegy csúcsa!

 

Az Alita – A harc angyala a következő év első felének egyik nagy durranása lehet, ugyanakkor ne Valentin napi randifilmként nézzétek meg! Február 14-re találjatok valami kellemes vígjátékot/romantikus filmet, de ha szeretitek Cameron/Rodriguez munkásságát, ne hagyjátok ki ezt a látvány-orgiát! Remélhetőleg a film története is olyan jó lesz, mint a kinézete. Meglátjuk február közepén.