• 2019 januárjában jön az Alita: A harc angyala
  • A filmet Robert Rodriguez és James Cameron jegyzi
  • A Battle Angel Alitas című mangán alapul

A tél egyik legnagyobb durranása lehet Robert Rodriguez új sci-fi filmje, aminek forgatókönyvét kezdetben James Cameron hegesztette, de végül Laeta Kalogridis és Rodriguez közösen fejezték be. Az Avatar, a Terminator és az Aliens rendezője azonban nem hagyta ott a projektet, producerként továbbra is szerepet vállalt benne.

Az Alita: A harc szelleme Kisiro Jukito kultikus mangáján alapul, a középpontjában pedig egy ősi, megtalált és megjavított kiborg, Alita áll. Alita azonban nem emlékszik a múltjára és mit sem tud a jelenről, ami viszont Iron City-ben rengeteg veszélyt jelent a robotlányra nézve.

Az Alita: A harc angyala címszerepében Rosa Salazar (Az Útvesztő: Tűzpróba és Halálkúra), akit a Batman: Arkham Originsben is hallhattunk Copperhead megformálójaként. Mellett feltűnik a filmben Jennifer Connelly (Egy csodálatos elme), Michelle Rodriguez (Avatar), Christoph Waltz (Becstelen brigantyk), Casper Van Dien (Starship Troopers – Csillagközi invázió), Ed Skrein (Deadpool), Mahershala Ali (Kártyavár) és Keean Johnson (Nashville). A filmet 2019. január 3-án mutatják be a magyar mozik.

alita-betekinto.jpg