A Capcom egyelőre nem tett hivatalos bejelentést a folytatással kapcsolatban, de a játék Facebook-oldalán megjelent egy új üzenet az első részben főszerepet játszó, majd a második felvonásban vendégszerepet vállaló Frank Westtől, aki egy paradicsomi helyszínre igyekszik. Az üzenetéből az nem derült ki, hogy vajon ő lesz-e a folytatás főszereplője, vagy megint csak egy mellékszerepet kap, de ha hihetünk a Siliconera informátorának, akkor nem sokat fogjuk látni az újságírót.

A magazin által megszerzett, meg nem erősített információk szerint a Dead Rising 3 a napfényes, vagy akár paradicsominak is nevezhető Kaliforniában fog játszódni, azon belül is a fiktív Los Perdidos városában, amit a kormány körülzárt a zombivírus terjedése miatt.

Új főhősünket Ricknek hívják (képünkön), akiről elsősorban azt érdemes tudni, hogy árva, s a vírus megjelenése előtt egy autószervizben dolgozott. Frankkel ellentétben nem kifejezetten magabiztos karakter, de van terve a menekülésre nézve: a fő küldetésünk az lesz, hogy a város pusztulása előtt kijavítsunk egy repülőgépet, és távozzunk -- de persze számos kisebb-nagyobb mellékküldetésre is számítani lehet.

Az informátor közlése szerint a Phenotrans fontos szerepet játszik majd a város lezárásában, s így találkozhatunk Marian Mallonnal is, az új gonosz pedig Hemlock tábornok lesz, aki elrabolt egy fontos vezetőt, és végül, de nem utolsósorban az illegális bevándorlás kérdését is körbejárjuk majd egy sajátos szemszögből. Kalandunk során ugyanis összefutunk majd egy Red nevezetű fazonnal, aki a kormány által nem regisztrált, tehát illegális fertőzötteknek próbál segíteni. Ezeket figyelembe véve tehát bőven van miért Kaliforniába látogatnia Franknek, a Capcom azonban nem kommentálta a pletykát, így biztosra még nem mehetünk. Talán vasárnap már okosabbak leszünk, hiszen a VGA tökéletes alkalom lenne a bejelentésre.