Bizony-bizony, egy újabb MMOG közeleg a már igencsak telített piacon, ahol még mindig a World of Warcraft egyeduralmáról beszélhetünk. Persze sok fejlesztőcsapat megpróbál lecsippenteni a Blizzard játékát otthagyó játékosokból, bár pár kimutatás után kiderült hogy sok a visszatérő játékos az előfizetőik között. A Nival Interactive tehát nem kis feladatot vállalt magára, és annak rendje és módja szerint cirka 12 millió dollárt ölt bele a játék fejlesztésébe. Most arra gondoltok, hogy ha ingyenes, akkor mégis miért éri ez meg nekik? A válasz egyszerű: mikrotranzakció. A már a WoW-val is egy lapon emlegetett dolog itt is megjelenik, de hogy pontosan milyen formában, arról még nincsenek konkrét információink.

Allods Online JátékképekAllods Online JátékképekAllods Online Játékképek

A történet a varázslattal tarkított Allods-szigeteken fog játszódni, ahol küldetéseink során göngyölíthetjük fel a szigetek bomlásának történetét. A készítők több mint 1500 küldetést ígérnek, ami garantáltan hosszú kikapcsolódást fog biztosítani minden játékos számára. A játék a már jól megszokott mechanizmusra épít: felfedezés, küldetésteljesítés és fejlődés. A kezelőfelület a többi MMO-játékhoz igencsak hasonlatos lesz, de ezt nézzük el a nivalos skacoknak, ha már ingyenesen játszhatunk a termékükkel. Összesen 6 faj és 28 kaszt közül választhatjuk ki karakterünket, akivel kedvünkre merülhetünk el ebben a mesés asztrális világba. Természetes mit sem ér egy MMOG közlekedési eszközök nélkül, így hát itt csillagközi hajókkal pótolták a zeppelineket. Pozitívumnak tekinthető, hogy saját csapatunk (guildünk) hajóját is megépíthetjük csapattársainkkal karöltve, amivel aztán epikus csatákat vívhatunk a többi klán ellen. A csaták összetett harcokat fognak jelenteni, hiszen nem csak a támadásra, hanem az ellenfelek okozta hajósérülések javítására is időben kell figyelmeztetni a legénységet.

A látványvilág csöppet hasonlít a World of Warcraftra, ám itt inkább a mesevilág felé tendálnak a készítők. Kétfajta frakció közül választhatunk, de itt nem a Horda és a Szövetség, hanem a Liga vagy a Birodalom oldalán kezdhetjük el küldetéseinket. A maximális szint jelenleg a 40-es, de később, a játék magas népszerűsége esetén elkészülő kiegészítők során ez vélhetően nőni fog.

Ahhoz képest hogy ingyenes játékkal van dolgunk, már ti is láthatjátok, hogy rengeteg tartalommal felruházott gazdag világegyetemmel találkoznak azok, akik eme játék kipróbálása mellett döntenek. Az online szerepjátékok kedvelőinek kötelező darab.