• A virginiai bíróság tegnap este lezárta a Heard-Depp pert, egyelőre nem érkezett fellebbezés
  • Amber Heard valótlanul vádolta erőszakkal Deppet és kárt okozott exférje karrierjének
  • Depp ügyvédje valótlanul állította, hogy 2016-os vitájuk alkalmával csapdába csalták a színészt
  • Heard szerint volt párja aránytalanul nagy hatalmas és befolyása miatt vesztette el a pert

Pont került az elmúlt hetek legocsmányabb nyilvános eseménysorozatának végére, Johnny Depp és Amber Heard pereskedését tegnap lezárta a bíróság. Nagyrészt az ötvennyolc éves színész javára döntött a virginiai testület esküdtszéke: eredetileg 15 millió dolláros kártérítést ítéltek meg neki, amit a helyi szabályok szögezte korlát miatt később csökkentettek. Ugyanakkor részben Heardnek is igazat adott a bíróság – az ellene folyó rágalmazási indítványt és az ellenkeresetet együtt tárgyalták –, kétmillió dolláros kártérítésre számíthat az Aquaman színésznője.

Heard 2018-ban jelentetett meg véleménycikket a The Washington Post hasábjain a családon belüli erőszak témájában. Akkor nem nevezte meg Deppet, csupán utalt rá, hogy korábbi párja bántalmazta őt. A színész karrierje megbicsaklott, ezért is indított eljárást Heard ellen, amit utóbbi döntése miatt végül a közvélemény is követhetett.

A tegnap esti ítélet szerint Heard valótlanul állította, hogy volt férje bántalmazta őt, a rágalmak pedig valóban negatív hatást gyakoroltak Depp karrierjére. Másfelől Depp ügyvédje, Adam Waldman állítását is hamisnak találták, miszerint Amber és barátai csapdába csalták Jack Sparrow megformálóját 2016-os vitájuk során.

13ebbbc768933b8881e3140819eec956.jpg
(A kép forrása: La Presse)

„Nincsenek szavak arra a csalódottságra, amit most érzek" – jelentette ki a tárgyalóteremben Heard az ítélet felolvasása után. „Megszakad a szívem, hogy a hegynyi bizonyíték sem volt elegendő ahhoz, hogy volt férjem aránytalanul nagy hatalmával, illetve befolyásával vetekedjék. Még inkább csalódott vagyok, hogy ez az ítélet mit jelent a többi nő számára. Ez kudarc” – fűzte hozzá.

imfddage.jpg
(A kép forrása: People)

Depp nem volt jelen az ítélethirdetésen, mivel épp Angliában koncertezik Jeff Beck, a The Yardbirds gitárosa oldalán. Közleményben reagált a döntésre: „az esküdtszék visszaadta az életem. Igazán leköteleződtem.” Egyelőre nem tudni, hogy Heard tervez-e fellebbezést vagy más jogorvoslati lehetőséget keres. A bíró utasítására Virginia állam legalább egy évig nem hozza nyilvánosságra az esküdtek nevét, jóllehet ők maguk személyes döntés alapján megtehetik ezt.

(Forrás: Híradó)