Annyira szőőőke!A játék címe So Blonde, és ez máris megadja az alapfelütést. A klasszikus point ’n’ click kalandcím hősnője Sunny Blonde, egy elkényeztetetett, tipikus szőke csaj, szép, 17 éves, gondtalan csitri. A sztori elején dúsgazdag szülei házassági évfordulóján unatkozik a családi luxusjachton, amely a Bermuda-háromszögben viharba keveredik, és innentől felgyorsulnak az események. A hajó süllyedni kezd, Sunny valahogy belegabalyodik egy mentőcsónakba, aztán csak arra tér magához, hogy a homokos parton fekszik, és rettentő tragédia történt vele: nem, nem az, hogy szülei és a teljes pereputty odaveszett, hanem hogy elkenődött a sminkje, a mobilja sem működik (borzalom: nincs térerő!), és belátható távolságon belül sehol egy pláza... Kétségbeesetten bolyongani kezd, és egyszerű agyába lassan beférkőzik a gondolat: valami nem stimmel itt. Nos, én elárulom, mi: a híres-hírhedt triangulumnak „hála” szöszink visszarepült a múltba, a legkegyetlenebb kalózok korába... Hogy ebből mi lesz? Nos, erről szól a játék.

Annyira szőőőke!Ha megnézitek a képeket, rögtön rájöhettek, hogy a készítők, a francia Wizarbox kézzel festett technológiát alkalmaz, a rajzfilmszerű, bájosan szépséges képernyőfotók a Runaway képi világát idézik (de felsorolhatnánk a régi kalandcímeket is, Monkey Island-től Broken Swordig), ami eleve jó pont. A másik pozitívum pedig a sztori írója, aki nem más, mint Steve Ince. Akinek ez a név nem sokat mond, megsúgom: a drága ember a Revolution szkriptírója volt, olyan címek sorakoznak a portfoliójában, mint az In Cold Blood, a Gold and Glory: The Road to El Dorado, no és a Broken Sword: The Sleeping Dragon, melynek egy személyben volt írója, játék- és pályatervezője, valamint hangrögzítője, és amely munkájáért a Game Developers Choice Awards írói díjára, és a BAFTA: Best Game Design, Best PC Game, Best Adventure címeire is jelölték. Ince úr azóta megalakította az INceSIGHT vállalkozást, amelynek fő profilja játékforgatókönyvek „bérírása”, és ilyenek javítása, az Awe Games számára például az Agatha Christie: And Then There Were None (Tíz kicsi néger) adaptáció szkriptjét is ő pofozta ki. Nos, ő segít a gall srácoknak egy ütős és csavaros sztorit összehozni, vérbő humorral, melynek központi eleme természetesen Paris... izé, Sunny kisasszony nem túl komplex észjárása, és a „térelhajlásból” adódó konfliktus: hogyan boldogul a számára oly idegen és civilizálatlan környezetben, a játék 45 egzotikus és változatos helyszínén. Hogy egy példát mondjak: a drága lány megtalálja kedvenc mp3-lejátszóját egy ijesztő vudutemplom mélyén, a gond csak az, hogy a cuccot a helyi bennszülöttek az istenektől származó ajándékként áldják, így az értékes holmi „megmentése” meglehetősen izgalmasnak ígérkezik...

A játékot a német dtp kiadó karolta fel, amelynek Anaconda címkéje alatt számos kalandjátékot találunk (az új Tony Tough vagy épp a Mata Hari). Megjelenés idén november elején.