• Bemutatták az Anthem első nagy eventjét
  • A Cataclysm összesen 8 héten át tart majd
  • Egy teljesen új területet kapunk
  • Három új sztoriküldetés érkezik hosszú átvezetőkkel
  • Lesznek új fegyverek és upgrade-ek
  • Először a PC-s tesztszervereken próbálhatjuk ki
  • A fejlesztés a rajongók visszajelzései alapján halad majd
  • A Cataclysm májusban jelent volna meg
  • Még mindig nincs megjelenési dátum

Hamarosan érkezik az Anthem első nagy update-je, a Cataclysm. Az event részleteit tegnap este Ben Irving és Jesse Anderson közösen mutatták be egy kb félórás élőadás keretein belül. A tervek szerint a Cataclysm egy időszakos event lesz és összesen 8 hetet fog felölelni: 2 héten keresztül tart majd a „pre-event”, ami bevezetésként szolgál a 6 héten át tartó főszezonba. A történet is tovább folytatódik, 3 új sztoriküldetést fogunk kapni, amikhez hosszú átvezetők járnak majd. Amellett új fegyverekre és magasabb szintű upgradekre is rátehetjük a kezünket. Sőt, egy teljesen új nyitott területre is ellátogathatunk, ahol az event lényegi része fog játszódni.

anthem-cataclysm-update.png

A játékos feladata, hogy a világot járva teljesítsen kisebb küldetéseket, így növelheti a megszerzett pontjait, amik aztán egy új játékbeli valutára váltódnak át. Ezekkel új jutalmakat válthatunk ki miután visszatértünk Fort Tarsisba, például „battle chestekre”, amik véletlenszerűen dobnak a játékosnak tárgyakat. A harcok és repkedés közben nem csak az ellenfelekre kell vigyáznunk, de arra is, hogy a viharos időjárás ne tegyen bennük kárt. A veszélyre a képernyőn megjelenő stabilitásmérő fogja felhívni a figyelmet. Érdemes lesz odafigyelni rá, mivel védelem nélkül a vihar azonnal a halálunkat okozza. A térképen elszórva és a csaták helyszínein találni fogunk biztonságot nyújtó buborékokat, amik megóvnak minket a sérülésektől. A Cataclysm térképet szólóban is kipróbálhatjuk, azonban a fejlesztők négyes csapatokra tervezték őket, szóval nem árt, ha szereztek magatok mellé pár barátot.

Azt továbbra sem tudjuk, mikor kezdődik el a Cataclysm event, az azonban biztos, hogy először a PC-s játékosok próbálhatjuk ki az Anthem újdonságát. (Reméljük akad még 60 gigányi hely a gépeteken.) A Bioware időszakosan üzemelő tesztszervereket indít az update elrajtolása előtt, ahol bárki játszhat az update-el mielőtt az hivatalosan elrajzolna. Ben Irving azt is leszögezte, hogy a játékosok visszajelzései nyomán fogják folytatni a Cataclysm fejlesztését. Mit gondoltok, megéri várni rá?