• A BioWare megtalálta, mi okozza a durva PS4-es fagyásokat
  • Jövő hétre várható a patch
  • Úgy tudják, egy konzol sem ment tönkre a hiba miatt

Semmilyen értelemben nem volt problémamentes az Anthem premierje, hiszen nem elég, hogy a kritikusoknál és a kasszáknál is az elvárások alatt teljesített a BioWare új játéka, de még a csiszolatlanság is rátett egy jókora lapáttal. A konzolosok - azon belül is főleg a PS4-tábor - különösen morcosak lehettek, sokan arról számoltak ugyanis be, hogy az Anthem olyan fagyásokat produkál, melynek következtében a komplett konzol leáll.

A történet egészen odáig gyűrűzött, hogy a Sony már lekezdte visszafizetni a panaszkodó játékosoknak az Anthem árát a digitálisan vásárolt példányok után, ráadásul néhány napja még a kiadó EA is azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem jöttek még rá arra, mi okozza a súlyos problémákat. Hamarosan azonban végre pont kerülhet az ügy végére...

anthem-jovo-hetre-igerik-a-ps4es-osszeomlasok-javitasat.jpg

Az Anthem vezető producere, Ben Irving egy szerda esti Twitch streamben elárulta, hogy felfedezték, mi okozza a gondokat, és afelől is megnyugtattak mindenkit, hogy nem kell félteniük a PS4-ük épségét.

"Azonosítottunk több okot is, mely az egyes PS4-felhasználók által tapasztalt leállást okozza. A főbb problémákat orvosoló patch a jövő héten várható. Ha olyan fagyást tapasztalsz, ami után a konzolod nem reagál, akkor manuálisan kapcsold ki és indítsd újra a géped - ez kockázatmentes. Alapos utánajárást követően sem találkoztunk olyan esettel, ahol az Anthem miatt tönkrement volna egy PS4 konzol."

A durva összeomlásokat javító frissítés tehát a jövő héten - egészen pontosan március 12-én, kedden - várható.