• Az Anthem a brit eladási lista élén kötött ki
  • Ezzel megverte a Metro: Exodus-t és a Far Cry: New Dawnt
  • Viszont a közelébe sem ért a Mass Effect: Andromedának

A múlt héten elrajtolt az Anthem, de az első értékelések nem voltak lelkesítőek, sajnos a játék sok olyan elemét érte kritika, amiket az első napi patch sem javíthat ki. Ennek ellenére az Anthem a briteknél az első helyen nyitott a múlt heti eladások folyamán.

Az elemzések szerint a játék PS4-en fogyott a legjobban, az első heti eladásoknak az 54%-át tette ki, míg az Xbox One változat 40%-ot. Az Anthem így maga mögé szorította az egy héttel korábban debütált Metro: Exodus-t és a Far Cry: New Dawn-t is, ugyanakkor az első heti eladásokat tekintve nem vehette fel a versenyt a Resident Evil 2 remake-jével és a Kingdom Hearts 3-mal, amik jelenleg 2019 legjobban fogyó játékprogramjai.

Ami még meglepőbb, hogy az Anthem még a kritikailag rendkívül megosztó Mass Effect: Andromedát sem tudta megverni, abból ugyanis az első hetében majdnem kétszer annyit adtak el a briteknél, mint az Anthemből.

A digitális eladásokról egyelőre nincs hír, bár nagy a valószínűsége, hogy ott sokkal jobban teljesít az Anthem, mint a fizikai piacon - már csak azért is, mert manapság nagyobb tere van a digitális üzletnek.

Brit szoftvereladások (február 17-23.)

  1. Anthem
  2. Far Cry: New Dawn
  3. FIFA 19
  4. Red Dead Redemption 2
  5. Metro: Exodus
  6. Forza Horizon 4
  7. New Super Mario Bros. U Deluxe
  8. Mario Kart 8 Deluxe
  9. Call of Duty: Black Ops 4
  10. Super Smash Bros. Ultimate