A kiegészítő kampányai közül az első ehhez a néphez fog tartozni, és a 15. században játszódik. A történet azt az elképzelést járja körül, hogy mi lett volna, ha Kína ér oda először az Újvilágba, azaz az amerikai kontinensre Kolumbusz előtt. A "Home City" náluk másképp lesz megoldva, a kincsekkel megrakodott hajókról lehet majd kérni utánpótlást.

Ha már ezzel nyitottam, akkor következzenek a rendelkezésre álló  kártyák. A legfontosabb eltérés a többiekhez képest a bevándorló kártya, ez ugyanis a 2-3 munkással szemben minden városközpontba és faluba küld egy egységet. Emellett akár kisebb sereget is vehetünk vagy instant fejlesztéseket is kaphatunk ("Konfucius ajándéka"). De például a munkásokat is lehet harcképesebbé tenni, a kereskedelmet pedig egy ingyenes állomással lendíthetjük fel.

AoE3: The Asian Dynasties - a kínai nagy falatGazdaságilag nagyon erős ez a nép; ennek egyik alapja a falu bevezetése, ami egy házból és egy állattartó épületből (livestock pen) áll. Ezeket nem csak a gazdasággal kapcsolatban lehet kihasználni (olyan kártyák is vannak, a munkás mellett, melyek kecskéket vagy vízi bivalyt küldenek, illetve a kettőt kombinálni is lehet majd később), mert védvonalnak is alkalmasak. Ráadásul a fejlesztők is gondoltak arra, hogy ha már egyszer Kínáról van szó, akkor a népességnek is nagynak kell lennie, így itt találkozunk a legnagyobb létszámmal majd, amit tetszés szerint lehet majd a gazdaság erősítésére fel(ki)használni vagy még hatalmasabb sereget építeni.

A hadviselésben a kínaiak "minél több, annál jobb" elvet követik, tehát nem baj, ha gyengébb egységed, van, csak nagyon sok legyen belőle. A csodák is segítenek ebben, de ezekről később. A legfontosabb része a haderőnek a zászlós hadsereg lesz, amit egy helyen, a hadi akadémián gyárthatunk. Más népekkel ellentétben itt egy épületből lehet gyalogos és lovas egységeket is vásárolni, viszont itt csak csoportokban (egyszerre kétfélét) lehet ezeket megvenni, ami előny is lehet, hiszen sokkal hatékonyabb a "termelés", mint más civlizációknál, de hátrány is, ha csak egyféle egységet szeretnénk. A hátrányokat enyhíti a sok kombináció, mint a lovas-íjász vagy Quiang dárdás - Cho Ko nu íjász párosítás, sőt, néhány sereg tüzérséget is tartalmaz; természetesen, mint a lőpor feltalálói, a kínaiak kapnak a többieknél hamarabb olyan egységeket, melyek ezt kihasználják. Ilyen lesz például a rakétás vagy a lángszórós.

AoE3: The Asian Dynasties - a kínai nagy falatA csodák kiválasztásánál nehéz döntések következnek majd, mert nagyban eltérnek a különböző bónuszok. Ha a gazdaságot akarjuk erősíteni, akkor a Porcelántorony lehet egy jó választás, ami vagy egy nyersanyagot termel vagy mindet, de akkor kevesebbet mindből. Katonai célokra ott lesz a Konfucius Akadémia és a Nyári Palota. Előbbi rakétás egységeket termel, utóbbi zászlós seregeket. A Mennyek Templomával meg lehet gyógyítani az összes egységet a pályán, illetve a kínai szerzetesnek adhatunk olyan képességet, mellyel ő is képes lesz mindenkit meggyógyítani. Végül a Fehér Pagoda szintén  szerzetesekre hat, megnöveli saját és tanítványaik életerejét, de azt a mennyiséget is, amit előbbiekből képezhet.

Többjátékos módban értelemszerűen a nagy mennyiségű egység lehet a döntő tényező ezen oldal számára, főleg ha azt is idevesszük, hogy olyan kártyát is lehet küldeni, mint a "Mindig győzedelmes sereg", ami a harmadik korszakváltás után érhető el és rengeteg nehézlovasból valamint rakétás egységből áll, igaz, ez 2000 kajába kerül. De már korábban is előnyre tehetünk szert, ha már a második korban felhasználjuk a Konfucius ajándéka nevű kártyát, amivel azonnali fejlesztéseket kapunk és ez nagyban felgyorsítja a Home Cityből érkező szállítmányokat is. Ha ezt kombináljuk a nagy seregeket küldő kártyákkal, akkor gyorsan ütőképes hatalommá válhatunk.

Az Age of Empires: The Asian Dynasties október 23-án jelenik meg, de addig még biztosan többet is elárulnak a játékról a Big Huge Games fejlesztői. Ha friss információk lesznek elérhetőek, jelentkezünk.