• A Respawn új módszereket vet be a csalók ellen az Apex Legendsben
  • Többek között a matchmaking rendszeren is változtatnak

A kompetitív játékokban mindig komoly problémát jelentenek a csalók - már csak azért is, mert hiába a fejlesztők minden törekvése, a cheaterek általában mindig egy lépéssel előrébb járnak, hiszen nem minden megelőző módszer működik.

A Respawn Entertainment ettől függetlenül mindent megtesz annak érdekében, hogy az Apex Legends játékosközönségének a lehető legtisztább élményben legyen része, a legutóbbi fejlesztői posztban pedig röviden beszéltek arról is, hogy milyen intézkedéseket vezetnek be a csalók ellen.

apex-legends-a-fejlesztok-egymasnak-eresztik-a-csalokat.jpg

A legérdekesebb újítás a matchmaking rendszert érinti, a jövőben ugyanis a már azonosított cheatereket egymás ellen fogják párosítani. Ha tehát valaki már lebukott, de a rendszer még nem tiltotta ki, akkor csak olyanokkal kerülhet egy meccsbe, akik szintén csalónak minősülnek.

A fenti mellett természetesen igyekeznek már a kiszűrést is gyorsítani, többek között gépi tanulással, illetve az újonnan létrehozott spam accountok tiltásával. Hangsúlyozták mindemellett, hogy azok sincsenek biztonságban, akik ugyan nem csalnak, de cheaterekkel játszanak egy partyban, ha ugyanis ilyet tapasztalnak, az ugyanúgy szankciót von majd maga után.

A Respawn egyébként eddig sem volt szívbajos, ha a csalók tiltásáról volt szó: májusig bezárólag például több mint 700 ezer cheatert bannoltak az Apex Legendsből.