• Hamarosan érkezik az Apex Legends második szezonja
  • Új fegyverre, új játékmódra, új battle pass-ra és új legendára is számíthatunk
  • Július 2-án érkezik Battle Charge néven
  • Apex Legends teszt

A mai napon az EA Play megnyitotta az EA 2019-et, az esemény keretein belül pedig az EA összes, jelenleg releváns játéka előkerült, köztük természetesen az Apex Legends is, melynek a második évadjára vethettünk egy részletesebb pillantást. Jó hír lehet, hogy a jelek szerint a Respawn megfogadta az első szezon kapcsán felmerült észrevételek zömét, hiszen a második etap már jóval tartalmasabbnak és izgalmasabbnak ígérkezik elődjénél.

Elsőként bemutatkozott az új fegyver, mely az egy ideje már kiszivárogtatott L-STAR lesz. A Titanfall 2-ből átköltöző géppuskát csak és kizárólag care package-ből szerezhetjük majd meg, ennek megfelelően pedig igen ritka és erős lesz, ráadásul még az ajtókat is szét tudja majd verni. Ezen kívül két új hop up is érkezik, ezeket viszont csak a második szezon indulásával ismerhetjük majd meg.

Bemutatkozott az új battle pass is, melynek az elkészítése közben a Respawn kiemelten figyelt az első szezon során kapott visszajelzésekre. Ennek megfelelően immár napi és heti kihívásokkal léphetünk szintet az egyszerű XP helyett, valamint az is megszívlelendő, hogy a különböző statisztika mutatók kikerültek a battle pass felhozatalából, a helyükre pedig három különböző új tartalom kerül majd, melyekről egyelőre nem tudni sajnos semmit. Érkeznek továbbá új legendás kinézetek is: a karakterek közül Caustic és Octane, a fegyverek közül pedig a Spitfire és az R-301 gazdagodnak egy-egy igencsak menő skinnel.

watson-03.jpg

Azonban ami még fontosabb, az a rangsorolt játék érkezése. A második szezontól kezdve ugyanis bekerül a Ranked Mode a játékba, ennek keretein belül pedig összesen hat osztályon keresztül (bronztól Apex Predatorig) bizonyíthatjuk, hogy mennyire vagyunk jó játékosok. A szezon végén pedig természetesen a jutalmak sem maradnak el, amennyiben elég magasra mászunk a ranglétrán.

Végül pedig bemutatkozott az új legenda, aki a korábban már szintén kiszivárgott Watson lesz. A mérnökből és feltalálóból lett legenda elsősorban a védekezésre fókuszál, így például megakadályozhatjuk vele, hogy tűzharc közben egy harmadik csapat a hátunkba kerüljön. A fejlesztők ennek megfelelően a nagyon agresszív meta szelídülését várják a karaktertől, szerintük ugyanis nem ártana a játéknak, ha egy kicsit lelassulna.

watson-02.jpg

Watson aktív képességével egy elektromos kerítést húzhatunk fel, mely azonnal jelzi a teljes ellenséges osztagot, amennyiben akár csak egy tagjuk is áthalad rajta, nem mellesleg pedig sebzi és lassítja is az ellenlábasainkat. Az ultink lerak egy oszlopot, mely megvéd minket a gránátoktól és ellenséges ultiktól, sőt, még a csapatunk pajzsát is tölti, ebből maximum három lehet majd lent a pályán egyszerre. De a legérdekesebb talán a passzív, melynek segítségével azonnal 100%-ra húzhatjuk az ultinkat egy ultimate accelerant felhasználása árán.

Fontos persze megjegyezni, hogy ezen túl is érkeznek újdonságok a második szezonban (a fejlesztők például nagyon erősen célozgattak a pálya átalakítására), de ezekről sajnos az EA Play keretein belül nem esett szó.

watson-04.jpg