• Hosszú idő után újra életjelet adott magáról az Apex Legends csapata
  • Méghozzá egyből a játék producere beszélt arról, hogy mi minden várható a jövőben
  • Ez alapján nagyobb frissítésekre a szezonok elején érdemes számítanunk
  • Szezon közben pedig a kisebb javítások érkeznek majd elsősorban

Elég alaposan felkavarodott az állóvíz az Apex Legends körül az elmúlt pár napban. Az első szezon indulása után a fejlesztők sokáig hallgattak a játékkal és a jövővel kapcsolatos terveikről, most azonban ez a jég határozottan megtörni látszik. Nemrég például Vince Zampella beszélt arról, hogy miért lassultak be a frissítések az elmúlt hetek során, most pedig a játék producere, Drew McCoy, szólalt meg az Apex Legends jövője kapcsán.

McCoy egy igen hosszú és tartalmas posztot hozott össze, melyben lényegében minden fontos kérdésre kitér. Először megemlíti, hogy az Apex Legends sokkal jobb rajtot vett, mint amit remélni mertek a stúdiónál, és kitér arra is, hogy az ilyen brutális gyorsasággal növő játékosbázishoz bizony időbe kerül alkalmazkodni.

Ezek után viszont rátér a lényegesebb részekre is, és felsorolja néhány kritikus aspektusát a játéknak, ahol a közeljövőben változás várható: ez alapján javítani fogják a meccs elején belassuló szervereket, a hangoknál jelentkező gondokat és a néha hibásan működő találat észlelést. Ezeken felül pedig továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak majd a csalókra, noha McCoy itt természetesen nem bocsátkozott részletekbe, hogy az ügyeskedők ne tudják meg idő előtt, mivel készül lecsapni rájuk a Respawn.

Ami pedig az Apex jövőjét illeti, természetesen ez is szóba került a bejegyzésben. McCoy újra sietett leszögezni azt, hogy a Respawnnál a nagyobb, átgondoltabb frissítésekben hisznek, így a céljuk sosem az volt, hogy hetente érkezzenek a patch-ek a játékhoz. Ennek megfelelően az új battle pass-t, új hőst és új fegyvereket hozó, nagyobb frissítésekre mindig egy-egy szezon kezdetén (azaz évente átlagosan négy alkalommal, ha maradnak a háromhónapos szezonok) érdemes számítani, szezon közben pedig kisebb, a játékegyensúlyt javító tartalmak érkezhetnek majd.

Végezetül pedig azt is elárulták nekünk, hogy a második szezonról először a júniusban esedékes EA PLAY keretein belül hallhatunk majd részletesebben. Azonban nem titok, hogy az első szezon tanulságait igyekeznek majd átmenteni a másodikban: ennek megfelelően tartalmasabb battle pass-ra számíthatunk, valamint McCoy erősen utalt rá, hogy bizony a pálya is át fog alakulni valamennyire.

Ha tetszik az Apex Legends, csatlakozzatok Magyarország legnagyobb Apex Legends közösségéhez Facebookon.

apex-legends-hun-logo.jpg