• A mai nap rajtolt az Apex Legends első szezonja, pontban este hatkor
  • A tegnap bemutatott battle pass mellett pedig sok egyéb újdonságot is kaptunk
  • Például érkezett egy új hős, lehetőséget kaptunk a csalók jelentésére és a hitboxokat is átszabták

A tegnapi nap bejelentették, ma pedig már el is rajtolt az Apex Legends első szezonja. Az esemény talán legfajsúlyosabb újdonsága a hétfőn leleplezett battle pass, azonban korántsem ez az egyetlen újdonság, ami a játékba került a mai napon.

Érdemes például megemlítenünk az új hőst, Octane-t, aki mostantól megvehető 750 Apex Coinért vagy 12 ezer Legend Tokenért. Érdekesség, hogy a karakter képességei pár hete már kiszivárogtak, és nagyon úgy tűnik, hogy az adatbányászoknak igazuk volt, hiszen Octane képességei az alábbiak:

  • Passzív: Swift Mend. Amíg nem sérül, Octane 1 életet gyógyul két másodpercenként.
  • Aktív: Stim. Octane 30%-al gyorsabban mozoghat 6 másodpercig, ráadásul a lassító képességek is kevésbé hatnak rá. Cserébe viszont a karakter elveszti életereje egy részét. 2 másodperc alatt töltődik újra.
  • Ulti: Launch Pad. Octane elhelyez egy ugrópadot a pályán, mely a levegőbe löki a játékosokat. 90 másodperc alatt töltődik újra.

Az új karakter mellett pedig néhány meglévő is apróbb változtatásokon esett át a játékegyensúly érdekében. Pathfinder például már messzebbre tudja magát húzni és kötelekre is csatlakozhat az aktív képessége segítségével, a Bangalore passzív képessége által nyújtott sebességbónusz pedig csökkent. A legjobban talán Caustic alakult át, akinek innentől kezdve hamarabb és nagyobb körben sebeznek majd a csapdái, ráadásul az ultija is 2 perc alatt betölt már az eddigi 2 és fél perc helyett. Ezen kívül pedig fontos megemlíteni, hogy Gibraltar, Caustic és Pathfinder hitboxai is átalakult, hogy jobban passzoljon az adott karakter körvonalaihoz.

Befutott továbbá a sokak által hiányolt jelentés funkció is. Így ha csalóval találkozunk, most már nem kell külső oldalon jelentenünk, a játékon belül is jelezhetjük a gyanús eseteket az Easy Anticheat csapatának. Ezt vagy a halálunk után tehetjük meg, vagy pedig a meccs legvégén, mikor a játék megmutatja csapatunk statisztikáit. Apró érdekesség, hogy a Respawn eddig közel 500 ezer csalót vágott már ki, ami azért elég szép szám.

Végezetül pedig számtalan apróbb javítás is érkezett a mai napon. Javítottak például a PC-s és konzolos stabilitáson egyaránt, kigyomláltak rengeteg bugot és megoldották, hogy ne lehessen gyorsabban fegyvert váltani, ha guggolunk.

Ha tetszik az Apex Legends, csatlakozzatok Magyarország legnagyobb Apex Legends közösségéhez Facebookon.

apex-legends-hun-logo.jpg