Az Apex Legends elkészítésével a Respawn vitán felül belenyúlt a tutiba, hiszen a játék a megjelenése óta egyre csak tör előre. Az első 25 millió játékosát például nagyjából egy hét alatt össze is szedte, valamint még a Titanfall 2 játékosszámát is sikerült nagyjából megdupláznia minden platformon. Azonban a jelek szerint az Apex Legends nem csak a Respawn saját címén segített: a visszajelzések alapján egy Apex Construct nevű játék iránt is erősen megélénkült a kereslet, mióta az ingyenes battle royale megjelent.

apex-construct-01.jpg

Pedig a két játék között nincs túl sok hasonlóság: a Respawn címe egy ingyenesen játszható, különböző képességű hősöket felvonultató battle royale, míg a Fast Travel Gameshez köthető Apex Construct egy egyjátékos VR program, mely az Origin helyett a Steamen található, ráadásul nem is ingyenes, hanem 30 eurós áron.

Azonban a jelek szerint a hasonló cím és a hasonló logó így is elég volt ahhoz, hogy jópár játékos a Fast Travel Games alkotását zsákolja be a Respawn programja helyett. Az Apex Construct kommunikációs menedzsere szerint a játék steames áruházi oldalát 4000%-al többen nyitották meg az Apex Legends megjelenése óta, valamint csak kínában több játékot adtak el az elmúlt másfél hétben, mint 2018-ban egész évben. Sajnos azonban az örömükben akad egy kis üröm is: nem egy játékos negatív értékeléssel ad hangot a nemtetszésének, miután rájön, hogy nem a Respawn roppant népszerű battle royale címére csapott le.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!