• Befutottak az Apex Legends első jelentősebb változtatásai
  • Ennek értelmében gyengült mind a Peacekeeper, mind a Wingman
  • A fejlesztők ígérete szerint hamarosan a hitboxokkal is foglalkoznak

Egyre csak közeledik az Apex Legends első szezonja, ennek az előszelét pedig már meg is tapasztalhattuk, a legfrissebb patch ugyanis a metába nyúl bele egy kicsit. A fejlesztők magyarázata szerint nem szeretnének sűrűn belenyúlni a játékegyensúlyba, inkább a ritkább, de megfontoltabb és jelentőségteljesebb beavatkozásokat részesítik előnybe, de úgy érezték, a két legnépszerűbb fegyverre már nagyon ráférne némi gyengítés.

apex-legends-peacekeeper-01.jpg

Ennek értelmében változtak mind a Wingman, mind a Peacekeeper tulajdonságai. Előbbi esetében a tűzgyorsaság 3,1 lövés/másodpercről 2,6-ra csökkent, valamint a Skullpiercer kiegészítő által garantált fejlövés bónuszszorzó mértéke sem 2,5 már, csak 2,25. Végezetül pedig érdemes megjegyezni, hogy a Wingman most már jobban szór, ha csípőből tüzelünk vele.

A Peacekeeper sem járt jobban, itt a Shotgun Bolt kiegészítő nyújtotta előnyöket csökkentették a készítők, így a fegyverrel most már lényegesen lassabb tüzelni. Ezeken felül pedig mind a Wingman, mind a Peacekeeper ritkább lett a játékban, cserébe viszont nagyobb eséllyel botolhatunk majd energiafegyverekbe és hozzájuk tartozó lőszerbe is. A játék két leggyengébbnek tartott fegyverét, a P2020-t és a Mozambique-t egyelőre nem erősítették, a fejlesztők szerint ezek a pisztolyok direkt lettek érezhetőbben gyengébbek bármi másnál.

Ami pedig a jövőt illeti, hamarosan számíthatunk a nagyobb testű karakterek hitboxának „rendberakására” is. Ezek a változtatások Gibraltart, Causticot és Pathfindert érintik, a többi karakterrel saját bevallásuk szerint egyelőre meg vannak elégedve a fejlesztők.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Ha tetszik a játék, csatlakozzatok Magyarország legnagyobb Apex Legends közösségéhez Facebookon.

apex-legends-hun-logo.jpg