• Sajnos úgy tűnik, hogy már az Apex Legendsben is elszaporodtak a csalók
  • Nemrég például a Zenith Esports egyik játékosa lőtt gyanúsan jól
  • A kérdéses esetről más profik a Twitterre raktak ki több gyanús videót is

Az Apex Legends egyelőre az idei év egyik legnagyobb sikerének tűnik, azonban sajnos a Respawn alkotása sem kerülhette el az online kompetitív játékok egyik legnagyobb rákfenéjét, a csalókat. A fejlesztők többször is jelezték már, hogy dolgoznak a probléma megoldásán, azonban a jelek szerint a probléma igencsak elharapódzott, és az egyszerű játékosokon túl az Apex Legends kialakulóban lévő profi rétegét is érinti már.

Legalábbis ezt jelzi, hogy a Zenith Esports nemrég azért volt kénytelen megválni ElmZero nevű játékosától, mert az illető a gyanú szerint csalt egy edzőmeccsen. Az ügyeskedést a Team Liquid játékosa, Rouge, szúrta ki, aki belenézett ElmZero streamjébe, utána pedig Twitterre posztolta az egyik kérdéses jelenetsort, amit talált, egyben feltette a költői kérdést, hogy ugyan minek csalnak emberek tét nélküli edzőmeccseken?

A videó hatására más játékosok is belenéztek a streambe, és közülük is akadt, aki gyanús jeleneteket vett észre. Amikor pedig mindez eljutott a Zenith Esports fülébe is, a szervezet megszakított minden kapcsolatot a játékossal. Mint mondták, ilyen helyzetekben általában megvárják, hogy mire jut a hivatalos vizsgálat, de most bőven elég bizonyítékot kaptak a közösségtől.

Ha tetszik a játék, csatlakozzatok Magyarország legnagyobb Apex Legends közösségéhez Facebookon.

apex-legends-hun-logo.jpg